“Ik ga nu en dan eens op mijn gemak in mijn eigen restaurant eten”

Het geheim van de nieuwe tweesterrenchef Jan Tournier

“Ik ga nu en dan eens op mijn gemak in mijn eigen restaurant eten”

De kersverse tweesterrenchef Jan Tournier eet geregeld in zijn eigen restaurant. “Zonder mij”, zegt vriendin Hanna. “Alle aandacht gaat dan naar de gerechten.” Foto: fvv

Lommel -

Een nieuwe derde ster viel er niet bij de voorstelling van de nieuwe Michelingids. De winnaar van de dag was de Lommelse chef Jan Tournier (38) van Cuchara die als enige van één naar twee sterren ging. Op het podium verklapte hij zijn geheim om aan de top te raken. “Als het rustig is, ga ik op mijn eentje aan een tafeltje zitten en eet ik het volledige menu. Geen betere manier om te leren hoe je als klant en dus niet als chef je gerechten ervaart.” “Zeer intelligent”, reageert Werner Loens, directeur van Michelin Benelux. “Alle chefs zouden het moeten doen.”

Tournier heeft zijn zaak sinds vorige week tien jaar. Zes jaar geleden viel de eerste ster, nu is er dus nummer twee. En die schrijft hij voor een stuk toe aan het feit dat hij met de regelmaat van de ...

Het beste van Enkel voor abonnees