Doodziek meisje droomde van een kerstboom die je echt kan knuffelen. Zij mocht het niet meer meemaken, maar Kris vervult haar laatste wens

Doodziek meisje droomde van een kerstboom die je echt kan knuffelen. Zij mocht het niet meer meemaken, maar Kris vervult haar laatste wens

Kris Huybrechts zamelt knuffels in voor een knuffelkerstboom. Foto: rr

Hoboken / Hemiksem -

Op de wekelijkse markt in Hemiksem zamelen de Liberale Vrouwen knuffels in voor ‘Een kerstboom om te knuffelen’. Met het hartverwarmende initiatief vervult Kris Huybrechts de laatste wens van een meisje dat stierf aan kanker. De boom komt in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen te staan.

Kris Huybrechts is een sociaal geën­gageerd man in hart en nieren. Zowel hier als in Egypte ondernam hij met zijn vrouw Lydie al heel wat initiatieven. Met ‘Een kerstboom om te knuffelen’ doet hij opnieuw zijn hart spreken. “Aanleiding is het trieste verhaal van een meisje dat hard gestreden heeft, maar helaas overleden is aan kanker. Haar broertje vertelde mij dat zijn zusje droomde van een kerstboom die je echt kunt knuffelen. Het was haar laatste wens. Ik was er zo door gepakt dat ik besloot om voor De Warmste Week zo’n boom te bouwen”, zegt hij.

Ecologisch skelet

“Intussen zijn heel wat vrienden en sympathisanten mee op de kar gesprongen. In Heule vond ik iemand die een ecologisch skelet wilde bouwen. Ik had nooit durven te dromen dat het zo’n omvang zou nemen. Opnieuw & Co heeft zich geëngageerd om een grote lading knuffels te schenken en we krijgen zelfs de medewerking van het bisdom van Antwerpen. De boom, die 2,4 meter hoog wordt, krijgt een mooie plaats in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, waar iedereen hem zal kunnen knuffelen. Na de eindejaarsperiode worden de knuffels verdeeld onder zieke kinderen, maar we kregen ook al vragen van woonzorgcentra, Welzijnsschakels en dierenasielen”, zegt Kris.

Wie graag een knuffel wil schenken, kan woensdag bij de Liberale Vrouwen op de markt terecht vanaf 9 uur.

 

Corrigeer

MEER NIEUWS