Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

André Wouters en andere vrijwilligers van Toerisme Voorkempen.jaa

Schoten stapt uit Toerisme Voorkempen

Schoten, Schilde, Wijnegem

-

De viering van Toerisme Voorkempen ligt nog maar net achter de rug, of Schoten komt de feestvreugde bederven met de mededeling dat ze de regionale VVV na zeventig jaar verlaat. “We gaan onze gemeente voortaan op eigen kracht toeristisch promoten”, aldus schepen Charlotte Klima (N-VA).

Voorzitter André Wouters (84), al 42 jaar actief in de vereniging, zei vorig weekend nog trots te zijn op het palmares van zijn organisatie, die in 1979 onder meer aan de basis lag van het bekende folklorefestival van Schoten. Maar toch vindt de gemeente Schoten dat ze te weinig uit de verf komt en heeft het schepencollege besloten om een eigen koers te gaan varen. “We gaan in onze Braembib een Schotense toerismebalie uitbouwen en intens samenwerken met de lokale handelaars”, kondigt de bevoegde schepen Charlotte Klima (N-VA) aan. “Onze nieuwe kracht Eva Van der Cruysse werkt aan een strategie. We willen de nieuwe dienst graag voorstellen tijdens een evenement op zondag 3 mei in park Vordenstein. Die dag willen we meteen een eigen streekproduct lanceren en info verstrekken over minder bekende groene longen als de Bonte Hannek en fietsknooppunten. Door stopzetting van de samenwerking met Toerisme Voorkempen zullen we de fotozoektocht niet meer aanbieden, maar we werken aan een alternatief. We danken André en zijn team voor de inzet de voorbije jaren.”

Land van Playsantiën

Door de solo van Schoten is de toekomst van Toerisme Voorkempen onzeker, met nog maar twee gemeenten aan boord: Schilde en Wijnegem. Kathleen Krekels (N-VA), schepen van Toerisme in Schilde, zoekt toenadering tot Land Van Playsantiën, de VVV waarin nu Lille, Malle, Ranst, Zandhoven en Zoersel al de krachten bundelen. Aan de intrede hangt wel een financieel plaatje. Of Schilde dat wil betalen, hangt af van de vooropgestelde return. En Krekels wil kleine buur Wijnegem niet loslaten, wat voorlopig gevoelig ligt binnen de raad van bestuur. “De vergadering van donderdag zal beslissend zijn voor het al dan niet aansluiten”, stelt Krekels.

André Wouters wil ondanks het vertrek van Schoten, liever doorgaan met Toerisme Voorkempen, ook al bestaat die dienst dan nog slechts uit Schilde en Wijnegem. “Dat zal best lukken. Met twee zijn we groot genoeg om toeristisch iets te kunnen betekenen”, vindt de ervaren ambassadeur van de streek. (jaa)

""

Het beste van Enkel voor abonnees