Man die ammoniak op hond giet riskeert 4 maanden cel: “De hond raakte deels blind”

Man die ammoniak op hond giet riskeert 4 maanden cel: “De hond raakte deels blind”

Illustratiebeeld. Foto: RR

Gent -

“Mensen zijn klootzakken, maar honden niet. Mijn hond helpt me.” Dat verklaarde een woedende transgendervrouw dinsdag voor de rechter. Haar hond, een Amerikaanse Stafford, werd blind nadat een ander baasje ammoniak in de ogen van haar hond gooide. De beklaagde riskeert vier maanden cel en een boete van 3.200 euro.

De gemoederen liepen hoog op in de rechtbank toen beide baasjes tegenover elkaar stonden. De aanleiding van alles: een gevecht tussen twee honden. Waarbij één van de baasjes er niets beter op vond dan met ammoniak ze uit elkaar te proberen drijven. Hij opende een fles ammoniak, maar het goedje kwam op de snuit en in de ogen van de hond van de vrouw terecht. De hond raakte blind aan één oog, het andere oog gaat ook achteruit. Zowel de politie als het baasje verklaarden dat het opzettelijk gebeurde. “Mijn hond helpt me door het leven. Hij is mijn enige compagnon. Sinds de feiten is hij niet meer dezelfde. Het vertrouwen is weg.”

De vrouw vroeg de rechter om een verbod op te leggen tot dieren te houden. Maar de beklaagde, die zijn onschuld uitschreeuwde, zag dit niet zitten. “Niet onnozel doen”, zei hij. “Ik doe mijn hond niet weg.” De discussie ging uiteindelijk verder in de gangen, waar het tot een schermutseling kwam tussen de beklaagde en de burgerlijke partij. De politie werd erbij gehaald om de gemoederen te bedaren. Vonnis op 17 december.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio