AB InBev gaat elektrische trucks inzetten voor korte afstanden

AB InBev gaat elektrische trucks inzetten voor korte afstanden

Foto: BELGA

Leuven -

Brouwreus AB InBev gaat in België elektrische trucks van vrachtwagenbouwer MAN inzetten voor belevering in steden. Beide bedrijven stellen volgende week donderdag in Leuven de eerste e-truck voor aan de pers. De technologie is volgens AB InBev-woordvoerster Laure Stuyck “zeer innovatief” en vandaag wereldwijd nog nergens in de praktijk op de markt. “AB InBev neemt hier het voortouw”, aldus Stuyck.

Vanaf april zal de e-truck effectief rijden op Belgische wegen, volgens AB InBev “als eerste in ons land en als voorbeeld voor Europa”. Voor de brouwer is dit de start van een Europese e-truck vloot voor belevering van steden.

“Als brouwer die afhankelijk is van natuurlijke ingrediënten zien we het als onze taak om in te zetten op CO2-reductie en e-mobility. We zullen het voortouw nemen en samen de technologie testen en optimaliseren”, zegt Luc Vanderveken, fleetmanager bij AB InBev.

AB InBev lonkt ook naar bijkomende e-trucks en kijkt uit naar extra partnerschappen met vrachtwagenleveranciers en goede overheidsomkadering.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees