Kazachstan pakt meteen de scalp van Nederland in Davis Cup

Kazachstan pakt meteen de scalp van Nederland in Davis Cup

Foto: Photo News

Kazachstan heeft dinsdag zijn eerste ontmoeting in groep E van de Davis Cup in Madrid gewonnen. De Kazachen haalden het met 2-1 van Nederland.

Mikhail Kukushkin (ATP 67) bracht Kazachstan op voorsprong na een zege in tweemaal 6-2 tegen Botic van de Zandschulp (ATP 200). Robin Haase (ATP 163) hing de bordjes echter weer gelijk na een driesetter (7-5, 3-6 en 7-6 (7/5)) tegen Alexander Bublik (ATP 57). In het beslissende dubbelspel schonken Kukushkin en Bublik Kazachstan de zege. Zij klopten Haase en Jean-Julien Rojer met 6-4 en 7-6 (7/2).

Groot-Brittannië maakt groep E vol en treft woensdag Nederland. Donderdag volgt het duel tussen Groot-Brittannië en Kazachstan.

De winnaars van elk van de zes groepen (van telkens drie landen) gaan samen met de twee beste tweedes door naar de knock-outfase met acht landen. Elke ontmoeting bestaat uit twee enkelwedstrijden en een dubbelpartij.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.