Barco-topman Jean-Pierre Tanghe overleden op 68-jarige leeftijd

Barco-topman Jean-Pierre Tanghe overleden op 68-jarige leeftijd

Jean-Pierre Tanghe werd 68 jaar. Foto: loh

Kortrijk -

Barco-topman Jean-Pierre Tanghe is op 68-jarige leeftijd overleden. Meer dan twintig jaar was hij wereldwijd het gezicht van het technologiebedrijf Barco in Kortrijk.

Jean-Pierre Tanghe startte zijn beroepscarrière als leraar. In 1988 stapte hij over naar het bedrijfsleven. Eerst werkte hij drie jaar als human resources-directeur bij het machinebedrijf LVD in Gullegem. In 1991 begon hij bij Barco in Kortrijk. Hij was er onder meer communicatiedirecteur en Senior Vice President. Hij was de vertegenwoordiger van Barco in de wereld. Na meer dan twintig jaar bij Barco ging hij met pensioen.

Jean-Pierre Tanghe was ook voorzitter van de Kamer van Koophandel Canada-België-Luxemburg. Hij had een eigen consultingbedrijf en was medeoprichter van International School Ghent. Ook was hij directeur bij VOKA West-Vlaanderen,

De Barco-topman overleed vrijdag in het AZ Groeninge in Kortrijk. Hij laat een vrouw, twee kinderen en vijf kleinkinderen achter. Zaterdag is de afscheidsplechtigheid in het funerarium Cornelis in Diksmuide om 14 uur.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio