Pintjes zelf tappen en betalen door je handpalm te scannen: eerste selfservice hotel in ons land geopend

© Patrick De Roo

Doe-het-zelf. Dat is het motto van A-Stay, het allereerste selfservice hotel in ons land dat deze week de deuren opende in Antwerpen. Bedoeling is dat de klant alles zelf doet met de hulp van technologische snufjes. Je kamer betreden en betalen doe je door je handpalm te scannen, je pintjes kan/moet je zelf tappen in de lobby, je kiest zelf of je kamer gepoetst wordt en er zijn zelfs speciale karretjes die je maaltijd voor jou opwarmen. “Aan de hand van een chip weet het karretje hoe lang elk gerecht moet stomen”, zegt CEO Eric Thoelen.

mtm

Het hotel telt amper tien personeelsleden, en dat voor 192 kamers. “Er zijn dag en nacht minstens twee medewerkers aanwezig om mensen met vragen te helpen, maar bedienen aan tafel doen we niet”, aldus Thoelen. “Daardoor kunnen we de kamers relatief goedkoop aanbieden: een standaardkamer voor twee personen kost 64 euro per nacht. Wie extra’s wil, betaalt extra.”

Ook in Diegem, vlak bij Brussels Airport, komt binnenkort een A-Stay-hotel en er zijn ook al plannen om uit te breiden naar het buitenland. Zo komt er al zeker een vestiging in het Moldavische Chisinau. “De komende vijf jaar willen we naar vijfduizend kamers in Europa. Nadien kijken we naar de Verenigde Staten”, zegt hoteldirecteur Peter Crauwels.

© Patrick De Roo

© Patrick De Roo

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie