Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

“Fantastisch dat Sting zo ­loyaal is om terug te keren”, klinkt het bij Gent Jazz.Pn

Na late annulatie staat ‘Englishman in New York’ volgende zomer dan toch op Gent Jazz

Sting komt terug naar Jazz Gent

gent

-

Fantastisch nieuws voor de fans: Sting komt volgend jaar opnieuw naar Gent Jazz. Afgelopen zomer had de Britse wereldster op het laatste nippertje afgezegd. Wie zich solidair toonde met de organisatie, krijgt nu voorrang voor tickets. Die zijn wel 15 euro duurder.

Message in a bottle, Roxanne, Englishman in New York … Het zijn maar enkele hits van Sting en The Police die op 14 juli 2020 zullen weerklinken over het terrein van de Bijloke. Sting komt naar Gent Jazz en maakt zo goed dat hij vorige zomer op het allerlaatste moment zijn concert moet afzeggen wegens stemproblemen.

Organisator Bertrand Flamang mocht het nieuws gisteren de wereld in sturen. “We onderhouden al maanden een goed contact met de entourage van Sting”, zegt hij. “Als er een mogelijkheid was om snel terug te komen, zou Sting die grijpen. Maar het was toch een serieuze oef toen hij eindelijk bevestigde. Het doet zeer veel deugd en heeft een enorme impact op onze financiën.”

Over geld gesproken: de tickets voor het concert kosten 15 euro meer dan afgelopen zomer. “Het totale kostenplaatje is duurder geworden”, verklaart Flamang. “Details over de afspraken met Sting mag ik contractueel niet geven.”

bertrand flamang organisator gent jazz “Wie een volledige terugbetaling van zijn ticket vroeg, krijgt geen voorrang”

De voorverkoop start nu vrijdag 22 november om 10 uur. Wie na de annulering solidair was met Gent Jazz en vouchers of een gedeeltelijke terugbetaling van een ticket vroeg, kan woensdag en donderdag al een kaart kopen. En dat tegen het oorspronkelijke, lagere tarief. Ook de leden van de officiële Sting-fanclub vallen onder die regeling.

Wie een volledige terugbetaling vroeg, kan pas vanaf vrijdag een kaart kopen, zoals andere geïnteresseerden. “Voor de volle prijs en zonder voorrang”, zegt Flamang. “Omdat de verzekering nog niet iedereen heeft terugbetaald, sturen we die mensen een reductiecode ter waarde van de oorspronkelijke prijs. Als ze een nieuw ticket kopen, kost hen dat dus maar 15 euro.” Op sociale media viel niettemin heel wat onvrede over die regeling te noteren.

Stel dat het in juli weer misloopt? Dan is Gent Jazz opnieuw verzekerd. Flamang: “Dat kan ook niet anders. Of we nog veel voorbereiding hebben? Het draaiboek van vorige zomer ligt er natuurlijk nog, maar het zal opperste concentratie vergen om alles tot in de puntjes te regelen. Het is wel fantastisch dat Sting zo ­loyaal is om terug te keren. Ik verwacht niets meer of minder dan dat hij zich volgende zomer helemaal geeft.”

www.gentjazz.be

Het beste van Enkel voor abonnees