Inspiratiedag over duurzame mobiliteit in Leietheater

Inspiratiedag over duurzame mobiliteit in Leietheater

Foto: Eddy Lefevre

Deinze / Nevele - Het Netwerk Duurzame Mobiliteit (Komimo vzw) uit Gent organiseert in Leietheater in Deinze op donderdag 21 november een inspiratiedag over multimodaliteit, het combineren van meerdere vervoermiddelen. De inspiratiedag start om 9.30 uur en eindigt om 17 uur.

Op 21 november 2019 inspireert het Netwerk Duurzame Mobiliteit je over multimodaliteit, op de Inspiratiedag in het Leietheater in Deinze. Multimodaliteit wordt steeds relevanter voor dagelijkse verplaatsingen. De waaier aan mogelijke vervoermiddelen groeit. Mensen maken gebruik van openbaar vervoer en combineren dit met een wandeling, fietsrit of deelwagen.

Op de Inspiratiedag krijg je antwoord op vragen als ‘Bestaat er voor ieder individu een ideale mobiliteitsoplossing?’,  ‘Hoe zien multimodale knooppunten er in de toekomst uit?’, ‘Hoe werk je toekomstgericht naar een multimodale gemeente of regio?’, of ‘Welke rol spelen technologie en innovatie?’ Vanuit het standpunt van de reiziger wordt onderzocht we de noden het best beantwoorden en hoe een gemeente en stad hierin lokaal het verschil kan maken.

Deskundigen uit verschillende maatschappelijke domeinen delen hun kijk op mobiliteitsopties en -voorzieningen. Lokale beleidsmakers delen de ervaringen uit hun eigen realisaties. Experts zetten hun concrete instrumenten om lokaal mee aan de slag te gaan in de toonbank.

Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht via www.duurzame-mobiliteit.be .

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio