Slachtoffer getuigt na ongeval met vluchtmisdrijf in Scherpenheuvel: “Bestuurder slingerde mij 10 meter verder”

Scherpenheuvel-Zichem -

Op de August Nihoulstraat ter hoogte van Den Egger werd dinsdagnamiddag een 28-jarige vrouw aangereden. De vrouw was net de rijbaan overgestoken via het zebrapad. Daar werd ze door een wagen, die uit de richting van het centrum kwam, aangereden. Volgens de politie werd ze vermoedelijk geraakt door een zijspiegel. De vrouw viel en werd overgebracht naar het algemeen ziekenhuis te Diest. Het aanrijdend voertuig reed verder zonder dat de bestuurder zich op enige wijze kenbaar maakte.

Het ongeval gebeurde dinsdag omstreeks 17.30 uur in de August Nihoulstraat ter hoogte van Den Egger in Scherpenheuvel-Zichem. Lisa Eyckmans werd er bij het oversteken van de straat aangereden door een auto die uit de richting van Scherpenheuvel kwam. De bestuurder stopte niet en reed weg in de richting van Bekkevoort.

De 28-jarige vrouw verkeert niet in levensgevaar, maar raakte wel gewond en moest ter observatie enkele dagen in het ziekenhuis blijven.

Hoe het ongeval precies is gebeurd, kan Lisa zich niet voor de geest halen. “Ik kwam terug van mijn werk en parkeerde mijn wagen aan de andere kant van de straat”, zegt ze. “Toen ik de straat wilde oversteken, zag ik wel dat er een auto aankwam, maar niet zo snel dat ik niet meer op tijd aan de overkant zou raken. Ik was al zo goed als aan de overkant. Ik vermoedde dat die bestuurder mij wel al opgemerkt had. Maar het tegendeel bleek. Van de klap zelf herinner ik me bitter weinig. Ik werd opnieuw wakker in de ambulance. Het was allemaal behoorlijk wazig. Volgens de buurman werd ik door de klap toch een tiental meters verder geslingerd, tot aan mijn voordeur.”

De bestuurder stopte na het ongeval niet en reed voort in de richting van Bekkevoort. Tot op vandaag kon de bestuurder nog niet geïdentificeerd worden.

Lisa kan weliswaar begrip opbrengen voor de initiële reactie van de bestuurder, maar betreurt die ook. “Ik weet niet goed wat er gebeurd is, maar ik vind het wel erg spijtig dat die persoon zich nog niet aangegeven heeft bij de politie”, zegt Lisa. “Ik begrijp dat je op het moment zelf in paniek slaat en vlucht, maar dan geef je je achteraf gewoon aan. Ik ben niet boos op die persoon, maar ik ben wel behoorlijk geschrokken.”

De politie van de zone Demerdal-DSZ onderzoekt het ongeval.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees