Met dit kookboek breng je de Moorse keuken naar Vlaanderen

Kookboek op de rooster

Met dit kookboek breng je de Moorse keuken naar Vlaanderen

In het boek Moors gaat Ben Tish op zoek naar de Arabische invloeden die de Mediterraanse keuken binnenslopen toen de Moren het Iberische schiereiland en Zuid-Italië binnenvielen. Zijn zoektocht resulteert in een boek vol met gerechten die op smaak gebracht worden door typische Arabische specerijen zoals komijn en kaneel. Of je nu op zoek bent naar een stevig ontbijt, een fris slaatje of een lekker geroosterd, gegrild, gerookt of traag gegaard stukje vis of vlees, keuze zat om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten.

Maar soms is deze kookboekentest simpelweg het perfecte excuus om toch eens een dessert te maken. Niet dat ik er echt een excuus voor nodig heb. Maar in de wekelijkse routine komt het zelden voor dat ...

Slimmer Leven - Eten & Drinken