Live Nation wil zeven festivaldagen in Werchter in 2020: TW Classic dag na Werchter Boutique?

We krijgen een nieuw Werchterweekend: TW Classic op zondag 21 juni. Video: ROBtv

Rotselaar - Live Nation heeft aan de betrokken gemeentebesturen de vraag gesteld om in 2020 zeven festivaldagen te mogen organiseren op de festivalweide van Rock Werchter. Dat meldt Tom Van der Auwera (Open VLD), als schepen in Haacht bevoegd voor evenementen, woensdag op ROBtv. Haacht wil zich volgens van der Auwera echter houden aan het afgesproken maximale aantal van zes dagen.

Eerder raakte al bekend dat Live Nation op zaterdag 20 juni Werchter Boutique wil laten plaatsvinden met Taylor Swift als headliner en op zondag 19 juli Werchter Boutique Pop-Up met Billie Eilish als top of the bill. Rock Werchter staat gepland van 2 tot en met 5 juli. 

Volgens Van der Auwera heeft Live Nation nu ook de vraag gesteld om TW Classic op zondag 21 juni te mogen organiseren op de festivalweide van Werchter, daags dus na de eerste Werchter Boutique. "Omwille van de draagkracht van de omgeving is zes festivaldagen voor ons echter het maximum. De omwonenden kunnen het immers niet blijven slikken dat er kort na mekaar zoveel festivaldagen plaatsvinden. Daarnaast brengt zo'n festival ook voor ons organisatorisch heel wat mee. Een festivaldag te veel impliceert dus dat er een moet wegvallen of op een andere locatie georganiseerd moet worden", aldus de Haachtse schepen Tom Van der Auwera.

De uiteindelijke beslissing zal genomen worden door gouverneur Lodewijk De Witte, die moet inschatten of de politiediensten een dag extra aankunnen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees