Veel sterker Roeselare lijkt Maaseik met tweede bekerfiasco op rij op te zadelen

Veel sterker Roeselare lijkt Maaseik met tweede bekerfiasco op rij op te zadelen

Foto: Dick Demey

Een tweede opeenvolgende bekerfiasco dreigt voor Maaseik. In de heenmatch van de halve finale kreeg het op eigen veld een pak voor de broek van Roeselare: 1-3 (22-25, 21-25, 25-19, 17-25). Willen de Limburgers geen tweede opeenvolgende keer de finale in het Sportpaleis missen, dan moeten ze volgende week met 0-3 of 1-3 gaan winnen in Roeselare en vervolgens ook nog de golden set binnenrijven.“Moeilijk, maar niet onmogelijk”, aldus een teleurgestelde Joel Banks.

Met Lou Kindt regelmatig aan het kanon begon Maaseik nochtans sterk. Roeselare klampte echter vlotjes aan sloeg met Fragkos on serve een eerste kloof naar 13-16. Kapitein Jelte Maan dichtte die bijna eigenhandig, Semeniuk serveerde de thuisploeg zelfs naar een 22-20-voorsprong. Eerste set binnen, zou je denken. Maar de vijf volgende punten waren voor de Knackies. Met dank aan een slordig Maaseik, dat na de inbreng van Folguera en Wojcik helemaal de pedalen kwijt was.

Walsh

De achterstand zaaide duidelijk twijfel in Maaseikse rangen. Communicatief liep het in de tweede beurt regelmatig mis en de o zo nodige servicedruk bleef achterwege. Roeselare wankelde wat in receptie, maar de wederom beresterke Walsh bracht zelfs de moeilijkste ballen bij zijn aanvallers. Maaseik maakte te veel fouten om Roeselare van een 0-2-voorsprong te houden.

Foutenlast

Dat de terugmatch op zaterdag 30 november een harde noot om kraken wordt stond dus al vast. Er restte de Maaslanders slechts één optie: werken aan een zo goed mogelijke uitgangspositie. Lees: een tie-break afdwingen en die liefst van al ook winnen. In set drie krikte Maaseik zijn niveau eventjes op, maar Roeselare had zijn beste krachten gespaard tot het eind. Deroey was in set vier opnieuw foutloos in receptie; uitblinker Fragkos, Verhanneman en Tuerlinckx scoorden bijna elke bal die ze kregen. Bij Maaseik vloog de foutenlast, tot ergernis van de fans, weer de hoogte in. Roeselare zette in spaarmodus een oververdiende 1-3-overwinning op het bord.

Wil Maaseik geen tweede opeenvolgende keer de finale in het Sportpaleis missen, dan moet het volgende week met 0-3 of 1-3 winnen en vervolgens ook nog de golden set binnenrijven. “Moeilijk, maar niet onmogelijk”, aldus een teleurgestelde Joel Banks. “Net als vorig seizoen moet ik vaststellen dat Roeselare in deze fase verder staat dan ons. Die onnodige fouten moeten er bij ons echt uit. Ik heb vandaag net iets te vaak twee spelers naar mekaar zien kijken. En die eerste set. Tja, die hebben we echt cadeau gedaan aan Roeselare. Jammer. Maar we geven niet op, want de beker is en blijft voor ons een cruciale prijs.”

In de andere halve finale zit Haasrode-Leuven op rozen na een verrassende 2-3-zege bij Aalst.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen