Migraine, kapotte fiets, sneeuw: nieuwe fietsreis van Thomas De Gendt en Tim Wellens loopt vertraging op

© Marc Herremans - Mediahuis

Thomas De Gendt (33) en Tim Wellens (28) zouden vandaag beginnen aan The Final Breakaway2, een zesdaagse fietstocht door Spanje. Vorig jaar reden ze na het seizoen ook al van Como naar Semmerzake. Beide Lotto-renners kwamen gisteravond aan in Valencia, maar de trip kan niet doorgaan zoals gepland.

Jan-Pieter De Vlieger

“Het zit een beetje tegen”, zegt De Gendt. “Zo ben ik ziek geworden. Een migraineaanval, wellicht uit vermoeidheid. Ik ben net terug van het criterium in Shanghai. Door jetlag heb ik de voorbije nachten heel weinig geslapen. Het was een dag van hoofdpijn en overgeven.”

In de luchthaven stelden Wellens en De Gendt ook nog een tweede probleem vast: “De fiets van Tim is beschadigd geraakt”, aldus De Gendt. “Het stuur zat voor het transport teruggeplooid tegen de bovenbuis en daar is het carbon geraakt.”

Een derde probleem is er ook nog. Wellens en De Gendt zouden dit jaar fietsen door de Montanas Vacias, het zogenaamde ‘Spaanse Lapland’ nabij natuurpark Serrania de Cuenca. “Alleen ligt er op veel bergtoppen nu al sneeuw”, zegt De Gendt. “Dat hebben we onderschat. Deze trip was ideaal geweest eind oktober, begin november. Nu is het al bijzonder koud.”

De twee vrienden overlegden gisteren op de luchthaven, maar besloten uiteindelijk om de hele trip toch niet af te gelasten. De Gendt: “Na één dag ben ik er meestal door, dus mijn ziekte zou snel opgelost moeten zijn. Bovendien gaat fietsconstructeur Ridley per expres een nieuwe fiets opsturen voor Tim. Die zou hier vrijdag al moeten zijn. De bedoeling is om zaterdag te starten en een aangepast parcours te volgen, zonder de hoogste toppen. We gaan de eerste rit zoals gepland starten in Teruel, maar we rijden iets verder naar de aankomstplaats van rit drie. Vanaf zondag kunnen we dan de route volgen zoals gepland. We willen er zeker nog iets van maken, maar een plezierreisje zal het niet meer worden.”

Op Instagram bevestigde Tim Wellens dat de start werd verschoven naar zaterdag:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Lotto Soudal

Video

Keuze van de redactie