Botsing nadat wagen was gestopt voor overstekende fietser

Botsing nadat wagen was gestopt voor overstekende fietser

De Touran kon niet meer tijdig remmen en botste op de Golf. Foto: gsd

Harelbeke / Zwevegem / Izegem -

Een 71-jarige man uit Izegem raakte donderdagmorgen lichtgewond bij een ongeval op de N36 in Harelbeke, dicht bij de E3-tunnel.

De Izegemnaar reed iets voor 10 uur met zijn rode Volkswagen Golf richting Deerlijk toen hij aan de fietsoversteekplaats bij de Beverhoek stopte om een fietser over te laten. Een achterligger uit Zwevegem, die voor een bedrijf uit Kuurne onderweg was naar een klant, kon hem niet meer ontwijken. “Ik reed met 70 kilometer per uur en was verrast door zijn manoeuvre”, zegt C.H. (30) uit Zwevegem. “Ik probeerde nog uit te wijken naar rechts, maar dat lukte niet helemaal.”

De Zwevegemnaar raakte met de Volkswagen Touran van zijn werkgever de rechterachterzijde van de Golf en belandde daarna tegen een boom en een paal. Fietser Frans Nolf (83) uit Beveren-Leie, die onderweg was om boodschappen te doen in Harelbeke, schrok van het incident en kwam ten val. “Maar ik werd gelukkig niet geraakt. Enkel de spiegel om mijn fiets is afgebroken”, zegt de man. “Ik stond op de vluchtheuvel en was aan het wachten totdat alle verkeer gepasseerd was. Die automobilist hoefde niet te stoppen, hij was beter doorgereden.”

J.D. uit Izegem liep door de klap een whiplash op en werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. C.H. bleef ongedeerd.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees