Minderjarigen bedreigd met nepwapen na discussie over vuurwerk

Minderjarigen bedreigd met nepwapen na discussie over vuurwerk

Archiefbeeld. Foto: Politiezone Antwerpen

Antwerpen / Borgerhout -

De Antwerpse politie heeft donderdagavond in Borgerhout twee mannen van 19 en 20 opgepakt nadat ze minderjarige jongens hadden bedreigd met een nepwapen. Er was een discussie ontstaan omdat ze eerst vuurwerk naar de jongens hadden gegooid.

Donderdagavond werd de politie verwittigd omdat twee minderjarige jongens (15 en 16) bedreigd werden met een pistool. De politie kwam meteen met meerdere ploegen ter plaatse. Iemand had de nummerplaat van het gezochte voertuig kunnen noteren en een ploeg merkte de wagen op in de Turnhoutsebaan ter hoogte van de Zegelstraat.

In het voertuig vond de politie een nepwapen, een zogenaamde BB-gun die vanop een afstand niet te onderscheiden valt van een echt handvuurwapen. Daarnaast lag er ook een boksbeugel en een doosje met vuurwerk in hun auto. De inzittenden van de wagen, mannen van 19 en 20, werden gearresteerd. Hun voertuig werd getakeld voor verder onderzoek.

De aanleiding voor het incident: vanuit hun auto hadden de twee meerderjarigen vuurwerk naar de jongens gegooid. Er ontstond een discussie, waarna de verdachten het nepwapen bovenhaalden en de twee jongens ermee bedreigden.

De twee slachtoffers kregen van de politie een lift naar huis, de verdachten kregen een lift naar het politiekantoor op de Noorderlaan.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio