Design zitbanken langs vaart zijn geprint uit gerecycleerd plastic

Design zitbanken langs vaart zijn geprint uit gerecycleerd plastic

De kleurrijke zitbanken zijn gemaakt uit gerecycleerd plastic afval. Foto: Dirk Vertommen

Mechelen -

De design zitbanken uit gerecycleerd plastic op het jaagpad langs de Leuvense Vaart in Mechelen staan er. De projectontwikkelaar heeft ze vrijdag geplaatst aan de site waar de toekomstige woonwijk verrijst.

Voor de productie van de drie zitbanken op het jaagpad aan de Auwegemvaart was 360 kilogram plastic afval nodig. Ze werden in 3D geprint. Revive, de projectontwikkelaar van de site, zamelde dat afgelopen zomer in met de hulp van Ivarem. Het bedrijf lanceerde daartoe een oproep bij de Mechelaars.

Ondertussen treft Revive voorbereidingen om de eerste fase van de bouw van de nieuwe woonwijk aan te vatten. Die moet in het voorjaar van 2020 starten. “Onlangs werd een vergunning afgeleverd. Hiermee krijgt een verlaten industriële site eindelijk een mooie, kwalitatieve invulling”, vertelt Greet Geypen (Vld-Groen-m+), schepen van Stadsvernieuwing en Ruimtelijke Ordening.

320 woongelegenheden

“Van de eerste 130 woongelegenheden is momenteel bijna 70% verkocht. De woningen die zicht hebben op de vaart zijn zo goed als uitverkocht”, zegt Reggy Van Den Branden van Revive. Rond de zomer van volgend jaar begint de verkoop van de tweede fase. Op de volledige site komen er in totaal 320 woongelegenheden met een buurtpark van 6.000 vierkante meter. Een van de straten wordt er gewijd aan de overleden zanger Louis Neefs.

www.komet-mechelen.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio