Antwerpse havenarbeider aangehouden in zaak van drugssmokkel

Antwerpse havenarbeider aangehouden in zaak van drugssmokkel

Archiefbeeld Foto: rr

Antwerpen -

In Antwerpen is donderdag een 39-jarige havenarbeider opgepakt in het kader van een gerechtelijk onderzoek rond drugssmokkel. Dat meldt het Antwerpse parket.

De man is vrijdag voor de onderzoeksrechter geleid en vervolgens ook aangehouden. Hij zou betrokken zijn geweest bij het verplaatsen van containers, zodat partijen drugs konden worden overgeladen van een Zuid-Amerikaanse naar een Europese container.

De verdachte werkte volgens het parket als chauffeur in de haven en zou er containers die vanuit het Zuid-Amerikaanse Ecuador toekwamen op kaai 1742 hebben verplaatst. Dat is belangrijk voor de zogenaamde “switch-methode”, waarbij partijen cocaïne dan worden overgeladen van een Zuid-Amerikaanse naar een Europese container. De feiten kwamen aan het licht toen op 20 september een partij van 1.252 kilo cocaïne werd gevonden in een deklading bananenpulp. Het parket stelt dat de samenwerking met de havenautoriteiten en terminaluitbaters daarbij een belangrijke rol speelde. Wie verdachte zaken opmerkt in de haven, kan steeds anoniem informatie delen op het platform www.Onzehavendrugsvrij.be.

Naast de arrestatie voerde de Antwerpse federale gerechtelijke politie ook twee huiszoekingen uit. De havenarbeider wordt verdacht van mededaderschap aan invoer en handel van verdovende middelen en deelname aan een criminele organisatie.

Corrigeer

MEER NIEUWS