Subsidies moeten meest prangende capaciteitsproblemen oplossen

Vlaanderen helpt scholen met betalen van huur

Vlaanderen helpt scholen met betalen van huur

College Hagelstein krijgt zo’n 117.000 euro subsidies. Foto: Joren De Weerdt

Duffel / Mechelen / Willebroek / Sint-Katelijne-Waver -

Colomaplus in Mechelen, Het Sint-Norbertusinstituut in Duffel, VBS Sint-Jan & Sint-Joris in Willebroek en basisschool en college Hagelstein in Sint-Katelijne-Waver krijgen huursubsidies van Vlaanderen. Met zo’n tegemoetkoming kunnen scholen extra plaatsen realiseren door te huren, of door bestaande infrastructuur te renoveren.

Vlaanderen wil tijdens deze regeerperiode 500 miljoen euro investeren in schoolinfrastructuur. “En dat zal ook in de provincie Antwerpen voelbaar zijn”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). “We gaan gloednieuwe schoolgebouwen bouwen, maar soms kan je daar niet op wachten. Zelden is een nieuwbouw de snelste oplossing, en niet overal is het de juiste. Waar de nood hoog is, gaan we dus extra ruimte huren zodat we alle leerlingen een plaats in een klas kunnen aanbieden.”

In de provincie krijgen in totaal zestien scholen huursubsidies. Elke school pakt het anders aan. Het Sint-Norbertusinstituut in Duffel gaat een nieuwbouw huren, andere plaatsen modulaire units, huren een voormalig kantoorgebouw of gebruiken het geld om bestaande infrastructuur te renoveren. “De projecten werden geselecteerd op basis van objectieve criteria zoals capaciteitsnood, multifunctionaliteit en duurzaamheid”, luidt het nog.

In de Mechelse regio kan basisschool en college Hagelstein op de hoogste tegemoetkoming rekenen: 117.905,43 euro. Colomaplus krijgt 74.161,37 euro. Het Sint-Norbertusinstituut mag rekenen op 65.524,57 euro, VBS Sint-Jan & Sint-Joris ontvangt 25.795,27 euro.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio