Leandro Trossard is opnieuw fit om te spelen voor Brighton: “Hij is klaar”

Leandro Trossard is opnieuw fit om te spelen voor Brighton: “Hij is klaar”

Foto: REUTERS

Brighton & Hove Albion kan zaterdag in de thuiswedstrijd in de Premier League tegen Leicester City rekenen op Leandro Trossard. De buitenspeler van de Seagulls blesseerde zich vorige week bij de Rode Duivels aan de enkel, maar is opnieuw klaar voor de strijd.

Trossard blesseerde zich in Tubeke op training voor afreis naar Rusland. Er werd vervolgens besloten dat de Limburger de trip naar Sint-Petersburg niet hoefde mee te maken. Hij keerde meteen terug naar Engeland om zich bij zijn club verder te laten verzorgen en miste zo ook het slotduel van de Rode Duivels in de EK-kwalificatiecampagne tegen Cyprus.

“Leandro sloeg zijn enkel om bij de Rode Duivels, maar zonder veel erg”, legde coach Graham Potter uit. “Hij verliet de Belgische selectie meer uit voorzorg. Hij trainde de voorbije dagen mee met ons en is klaar om te spelen.”

Brighton staat na twaalf speeldagen elfde in de Premier League met vijftien punten. De 24-jarige Trossard, die afgelopen zomer de overstap maakte van landskampioen Racing Genk, kwam door blessureleed nog maar tot zes officiële duels voor de Seagulls, waarin hij wel al twee maal scoorde.

Corrigeer

MEER NIEUWS