Belgische ruiters Gregory Wathelet en Jos Verlooy strijden zondag voor een cheque van 6,4 miljoen euro

Belgische ruiters Gregory Wathelet en Jos Verlooy strijden zondag voor een cheque van 6,4 miljoen euro

Foto: GEERT TRESIGNIE

Europees kampioenen per ploeg Gregory Wathelet en Jos Verlooy hebben zich in Praag met hun respectievelijke teams Paris Panthers en Monaco Aces geplaatst voor de GCL Super Cup Finale van zondag, waaraan een prijzenpot van 6,4 miljoen euro verbonden is.

De Paris Panthers wonnen vrijdagavond de halve finale van de GCL Super Cup. Zij waren de enige van de 12 ploegen die de schade kon beperken tot vier strafpunten. Die vier strafpunten kwamen er nadat Gregory Wathelet met MJT Nevados S één keer in de fout ging.

De Monaco Aces van Jos Verlooy en Caracas zaten in een peloton van zes teams dat acht strafpunten achter hun naam kregen. Maar hun tijd van 200.06 was voldoende voor de vijfde plaats en de kwalificatie voor de finale van zondag, voorbehouden voor de top-6 van de halve finales. Die top-6 mocht alvast ieder 200.000 Euro op har conto bijschrijven.

Niels Bruynseels/Gancia de Muze eindigde met de Prague Lions op de ongelukkige zevende plaats.

Ook de London Knights met Olivier Philippaerts/H&M Extra, Chantilly Pegasus met François Mathy Jr./Uno de la Roque en Constant Van Paesschen/Vendetta Treize en de Saint-Tropez Pirates met Pieter Devos/Jade van de Bisschop konden zich niet plaatsen voor de finale en blijven dus verstoken van de prijzenpot van 6,4 miljoen euro.

Corrigeer

MEER NIEUWS

Team Belgium

Aangeraden