Dag van de Ondernemer gevierd in Kasteel van Saffelaere

Ondernemersfeest UNIZO met Sven Nys én cheque van 2290 euro voor kunstgrasproject

De 'Dag van de Ondernemer' was het geknipte moment voor de Lootse ondernemers om zichzelf eens welverdiend te verwennen. UNIZO Lochristi en Lokeren ontmoetten elkaar in het stijlvolle decor van het Kasteel van Saffelaere, met daarbovenop een even stijlvolle en (nog steeds) afgetrainde spreker, oud-veldrijder Sven Nys. UNIZO haakte samen met Da Vinci Events ook zijn wagentje aan het kunstgrasproject van SK Lochristi, wat een mooie cheque van 2290 euro opleverde.

Sven Nys mocht zijn verhaal doen voor een podium met fluogroen kunstgras, meteen de link naar de samenwerking tussen UNIZO en het project voor de jeugd van SK Lochristi. De link tussen een topsporter en het gild der ondernemers was ook vlug gelegd: Nys is na zijn actieve carrière vooral actief als coach - in veel betekenissen van het woord - en dat is ook de roeping van elke ondernemer.

De oud-veldrijder struinde een klein anderhalf uur door zijn carrière met boeiende anekdotes en opvallend beeldmateriaal om zijn boodschap over te brengen. Bij juffrouw Maria was hij niet de primus van de klas, maar hij baande zich wel een weg door het leven op een ander vlak. Wisselwerking met collega's en concurrenten noemde hij de basis van zijn succes. Je omringen met mensen die mekaar naar een hoger niveau kunnen tillen is nog zo'n wijsheid die je makkelijk kan projecteren op de bedrijfswereld. Omgaan met negatieve stresssituaties, respect tonen én verdienen, je eigen kwaliteit opdrijven door voortdurend grenzen te verleggen en andere dingen nastreven dan momentaan succes waren ook topics die de gastspreker terugkoppelde naar het aandachtige UNIZO-publiek. 

"Wanneer mensen mij vragen hoe het nu voelt om in pensioen te zijn, antwoord ik dat ik me net afgestudeerd voel aan de universiteit van het veldrijden", aldus de ondernemende en nog steeds ambitieuze topper uit het veldrit- en later mountainbikecircuit. Vandaag is Nys vooral bekend als de drijvende kracht achter het belevingscentrum Sven Nys Cycling Centre en de gelijknamige Academy, als contractueel VRT-commentator en als algemeen manager van het Telenet Fidea Lions-team. Ver van de schoolbanken van juffrouw Maria. 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio