Novastar & Geike in Leietheater

Geike Arnaert Foto: Sony

Deinze / Nevele - Elf jaar lang was Geike Arnaert het gezicht van Hooverphonic, maar eind 2008 koos de West-Vlaamse zangeres voor een solocarrière. Negen jaar later was daar in 2017 plots 'Zoutelande'. Op deze monsterhit van de Nederlandse band BLØF zong Geike voor het eerst in het Nederlands en met succes: het nummer brak het ene record na het andere. Zo werd 'Zoutelande' in Nederland bekroond tot de grootste Nederlandstalige hit ooit en wonnen BLØF en Geike met het nummer in België de MIA voor Hit van het Jaar 2018. Geike is op 20 maart 2020 de special guest van Novastar in Leietheater in Deinze.

Samen met Joost Zwegers van Novastar schreef Geike Arnaert een heel aantal nummers met als resultaat: een Engelstalige popplaat van uitzonderlijk hoog niveau. De plaat werd geproduced door Wouter Van Belle. Dit album kwam op 18 oktober uit en daaruit zal Geike gedurende een half uur putten op 20 maart 2020, als special guest van Novastar.

Novastar: Word’s Out Tour

In 2020 grijpt Novastar terug naar de essentie. Weinig artiesten begrijpen beter hoe je de perfecte song schrijft dan Joost Zweegers. Voorbeelden zijn er genoeg: ‘Mars Needs Woman’, ‘The Best is Yet to Come’ en natuurlijk de bloedmooie klassieker ‘Wrong’.

In het najaar van 2018 verscheen ‘In The Cold Light of Monday’, een album dat warmte, tederheid en artistieke vrijheid uitstraalt. Na een uitgebreide clubtour en festivalzomer met band gaat Joost Zweegers terug naar zijn roots. Solo spelen is namelijk wat hij het liefste doet. Terug naar de schrijfversie, de songs uitgekleed en puur. Op het Leietheaterpodium staat enkel een vleugel, een halve cirkel gitaren en natuurlijk de mooie melodieën van Zweegers.

"Door de programmatie van Geike in het voorprogramma van Novastar komen op 20 maart niet één, maar twee Belgische topmuzikanten op het podium in Deinze. Dit is eens te meer een bewijs dat ons nieuw Leietheater stilaan een toplocatie wordt in de Vlaamse culturele wereld.", besluit Rutger De Reu, Schepen van Cultuur

Info & tickets: www.leietheater.be/activiteiten/detail/109/novastar

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio