International World Whist Association heeft zijn held

Krantenman Bart Van Peteghem is wereldkampioen wiezen

Krantenman Bart Van Peteghem is wereldkampioen wiezen

Foto: if

Destelbergen - De kampioenenhulde van Destelbergen is pas eind deze week, maar in extremis heeft de gemeente nog een topper binnengehaald: krantenman Bart Van Peteghem van het Eenbeekeinde kroonde zich zaterdag in speelkaartenstad Turnhout tot wereldkampioen wiezen. "En zeggen dat ik in de voorlaatste gift danig aan het knoeien was", aldus de Valverde van het kaartspel.

Om een stunt of een boude uitspraak zit hij niet verlegen, maar dit weekend liet hij na een relatieve stilteperiode weer van zich spreken, en hoe. De man van de Grootse Gelukswinkel van het land op het Eenbeekeinde - twee grote Lottowinnaars in één week tijd - gaf de hele kaartwereld het nakijken tijdens het wk wiezen. "Een boeiende avond, want in de voorlaatste gift ging ik danig aan het knoeien. Maar in het slotakkoord ging in vol risico, dat lukte en zo verzamelde ik 37 punten. Het was toen nog even bibberen om het resultaat van de andere cijfers te kennen, maar de titel was kort nadien een feit. Showbizz Bart nam het met de nodige égards in ontvangst, en werd op een kar naar het podium gereden. Ook al omdat hij zijn enkel gebroken heeft. Een kruk was eventjes een scepter geworden voor de Farao van het wiezen. 

De prijzenpot mocht er ook zijn: een koffiemachine - met koffie -, een pakket van een brouwerij en een diamanten trofee ter waarde van 1000 euro. De volgende ambitie van de wereldkampioen? De titel rikken - dat is een variant op het wiezen - binnenhalen. "En ook nog eens de Euro Millions-jackpot natuurlijk met onze speelclub van "De Grootste Gelukswinkel', lacht de guitigste krantenverkoper van ... de wereld.  

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio