Laurens De Plus: “Ketonen smaken zoals gin-tonic”

Laurens De Plus: “Ketonen smaken zoals gin-tonic”

Foto: Photo News

Laurens De Plus bekende in De Tribune op Radio 1 het gebruik van synthetische ketonen, die de prestatie bij uithoudingssporten verbeteren.

Ketonen zijn legaal en zouden volgens testen de atleet zo’n drie procent beter maken. “Ik ben er tevreden over en ik blij dat er niet hysterisch over gedaan wordt”, zegt de renner van Jumbo-Visma. “Iedereen kan het kopen. Het is alleen de manier waarop het gebruikt wordt, dat het verschil kan maken.”

“Als je aangeeft dat je het wil gebruiken, dan regelt de ploeg alles en nemen ze het op in je supplementenplan. Het smaakt met veel verbeelding een beetje als Gin-Tonic, maar eigenlijk vindt niemand het in de ploeg lekker. Niet iedereen binnen de ploeg gebruikt het, maar ik voel er mij goed bij.”

Bord afwegen De Plus is ook erg te spreken over de wetenschappelijke benadering bij het Nederlandse team. Bij Jumbo-Visma is er zelfs een app waarmee het eten van de renners wordt afgewogen tot op de gram. Na een deugddoende vakantie en een paar kilootjes extra zal De Plus die snel weer in gebruik nemen. “Ik heb gebeld om die app opnieuw te installeren. Zo zal ik elke dag 500 calorieën skippen en dat moet tot gewichtsverlies leiden. Het is een goed systeem, want zo moet je niet meer nadenken over je voeding. Je moet gewoon je bord afwegen. Mentaal is dat niet altijd makkelijk, maar als iedereen het doet, dan is het voor iedereen de moeite.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.