Hannes Wolf wil Genk tegen Salzburg eerste zege in Champions League schenken: “Ik heb het gevoel dat alles mogelijk is”

Hannes Wolf wil Genk tegen Salzburg eerste zege in Champions League schenken: “Ik heb het gevoel dat alles mogelijk is”

Foto: BELGA

KRC Genk speelt woensdagavond (21 uur) zijn laatste troefkaarten uit in de groepsfase van de Champions League. Om nog kans te maken op Europese overwintering, moet er voor eigen publiek worden gewonnen van RB Salzburg en liefst met klinkende cijfers. Hannes Wolf, sinds kort de trainer van de Belgische kampioen, beseft dat de opdracht zwaar wordt maar is niettemin strijdbaar.

“Ik kijk echt uit naar de wedstrijd. Het is een heel belangrijke match, mijn eerste ook voor ons publiek. We gaan honderd procent voor een goed resultaat”, vertelde de 38-jarige Duitser daags voor het duel in de Luminus Arena.

KRC Genk bengelt met 1 op 12 onderin groep E en moet absoluut winnen tegen Salzburg om nog kans te maken op de derde plaats, die na Nieuwjaar recht geeft op een ticket voor de zestiende finales van de Europa League. Liverpool (9 ptn) en Napoli (8 ptn) zijn buiten bereik maar de Limburgers kunnen wel nog over Salzburg (4 ptn) wippen, al wordt dat niet gemakkelijk. De Oostenrijkse kampioen won de heenwedstrijd tegen Genk met 6-2 en bij gelijke punten telt het onderling resultaat.

“Ik ben niet bezig met een hoge score”, benadrukte Wolf. “Genk heeft nog nooit een overwinning kunnen vieren in de Champions League. Het zou dus mooi zijn om onze eigen fans die eerste zege te kunnen schenken. Maar aan een 3-0 of 4-0 denk ik helemaal niet.” Op de slotspeeldag, op 10 december, trekt Genk naar Napels en ontvangt Salzburg Liverpool.

Afgelopen weekend debuteerde de opvolger van Felice Mazzu met een 2-2 gelijkspel op het veld van Moeskroen. Zoals wel vaker dit seizoen kwamen de Limburgers er al snel op achterstand, waarna ze moesten achtervolgen. Wolf wil niet dat dat scenario zich woensdagavond herhaalt.

“We moeten van bij de aftrap alert zijn. Salzburg is een sterk team dat met veel tempo en intensiteit speelt. Ze zijn snel in de omschakeling en bij balverlies proberen ze het leer meteen te heroveren. We zullen vanaf de eerste bal helemaal klaar moeten zijn. Maar ik heb het gevoel dat alles mogelijk is. Zij zijn sterk maar wij hebben ook onze wapens.”

Joakim Maehle heeft met Genk lessen getrokken uit heenmatch tegen Salzburg

Half september kreeg KRC Genk in zijn eerste groepsmatch van de Champions League een 6-2 pandoering van RB Salzburg. Woensdagavond staan beide ploegen opnieuw tegenover elkaar, dit keer in de Luminus Arena. Volgens Joakim Maehle is Genk nu beter gewapend om de Oostenrijkse kampioen het hoofd te bieden.

“Het was een lastige wedstrijd in Salzburg. We leerden er dat er een verschil is tussen de Belgische competitie en de Champions League”, vertelde de Deense dinsdag in aanloop naar de belangrijke return tegen Salzburg. “Ondertussen is er veel veranderd. We hebben ook drie Champions Leaguewedstrijden meer in de benen. We zijn beter voorbereid. Maar tegelijk beseffen we dat we iets speciaal zullen moeten neerzetten. Ik kijk erg uit naar de match en ik geloof dat we een mooie kans hebben.”

Salzburg heeft met de 19-jarige Noor Erling Braut Haaland de huidige topschutter van de Champions League in de rangen lopen. Hij maakte al zeven doelpunten, waaronder drie in de heenwedstrijd tegen Genk.

“We weten dat hij een heel goede spits is en met veel vertrouwen staat te spelen. Tegen ons maakte hij een hattrick. Maar dat was ook onze fout. Wij gaven te veel gemakkelijke doelpunten weg”, onderstreepte Maehle. “We hebben daarna de koppen samen gestoken en erover gesproken. Maar het gevaar komt niet alleen van hem. Ze hebben nog goeie aanvallers. Het wordt een collectieve taak om hen te stoppen.”

Corrigeer