Philippe Geubels kreeg geen Emmy Award mee naar huis voor ‘Taboe’: “Ontgoocheld? Vooral genoten van New York”

Philippe Geubels kreeg geen Emmy Award mee naar huis voor ‘Taboe’: “Ontgoocheld? Vooral genoten van New York”

Foto: © VRT- Sofie Gheysens

Taboe heeft de Emmy Award voor beste ‘Non-scripted entertainment’ aan het Britse programma The real full monty: ladies night moeten laten. “Jammer, maar tegelijk ben ik zo blij hier te zijn”, aldus Philippe Geubels vanuit New York. “Taboe heeft me al hopen positiviteit gegeven en me zozeer verrijkt dat ik onmogelijk diep ontgoocheld kan zijn. Die Emmy moést er niet bij, we hebben met Taboe al zoveel gewonnen.”

Dat het programma de prestigieuze internationale onderscheiding verdiende, daar blijft Geubels van overtuigd. “Het was een concept (lachen met mensen met wie je eigenlijk niet hoort te lachen, nvdr.) dat nog niet eerder op tv was gebracht. Maar goed, blijkbaar was dat Britse programma net zo straf. Ik heb het niet gezien, maar ik weet dat het over Britse vrouwen ging die tegen kanker streden en uiteindelijk een publieksoptreden gaven. Ook een aangrijpend onderwerp natuurlijk.”

Afterparty

Over de awardshow zelf kan Philippe Geubels kort zijn: “Saai. Dat wordt allemaal redelijk formeel afgehaspeld. Eigenlijk was de avond van de prijsuitreiking het minst leuke aan de hele trip. Ik heb vooral genoten van New York, want ik was er nog nooit eerder geweest. Ik heb dan ook gewandeld en gefietst van Central Park tot Ground Zero, machtige stad. Ook de afterparty was overigens leuk en daarna zijn we nog iets gaan drinken.”

Had Taboe de Emmy gewonnen, dan was de show alsnog plezant geworden, want Philippe Geubels had in zijn dankspeech een mopje voorbereid. “Nee, ik onthul het niet. Dan hadden ze ons maar de prijs moeten geven. (lacht) Trouwens, het kan misschien nog dienen voor een volgende keer.”

Voor als het tweede seizoen van Taboe wordt genomineerd, bijvoorbeeld. “Kat (Steppe, de regisseur, nvdr.) is volop bezig met de voorbereidingen. De thema’s die aan bod zullen komen liggen ongeveer vast, nu zoeken we daar geschikte personen bij.”

Wanneer de tweede reeks van Taboe zal worden uitgezonden op Eén, staat nog niet vast. Wellicht wordt het iets voor begin 2021.

Philippe Geubels kreeg geen Emmy Award mee naar huis voor ‘Taboe’: “Ontgoocheld? Vooral genoten van New York”
Philippe Geubels met de hele ‘Taboe’-ploeg In New York. Foto: VRT
Corrigeer

MEER NIEUWS