Noordkaap voor het eerst in 20 jaar op het podium tijdens hulde aan Luc De Vos van Gorki

Noordkaap voor het eerst in 20 jaar op het podium tijdens hulde aan Luc De Vos van Gorki

Foto: Raymond Lemmens

Het is intussen alweer vijf jaar geleden dat Luc De Vos onverwacht overleed. Daarom verenigde het kruim van de Vlaamse muziek zich gisteravond in de Gentse Vooruit om hulde te brengen aan de betreurde Gorki-frontman.

Grasduinden tijdens deze Radio 1 Sessie door het rijke oeuvre van de Gentse band: Novastar, SX, De Mens, Isabelle A, Wannes Capelle en Tom Pintens. Maar de grootste verrassing van de avond was het blitzoptreden van Noordkaap. Al was het maar omdat de band rond zanger Stijn Meuris en gitarist Lars Van Bambost in 2000 splitte, en dus al twintig jaar niet meer op een podium had gestaan.

Dat was gelukkig niet te horen aan hun sterke, dreigende versies van Wie zal er voor de kinderen zorgen en Monstertje. Twee songs slechts, en toen was het alweer voorbij. Kort, maar krachtig. En totaal onverwacht, maar wel de perfecte amuse-gueule voor de reünieconcerten in C-mine Genk (03/04) en de Brusselse Ancienne Belgique (11/04 en 18/04). De Radio 1 Sessie wordt uitgezonden op 29 november.

Corrigeer

MEER NIEUWS