Vier jaar cel geëist tegen man die oom in elkaar slaat

Vier jaar cel geëist tegen man die oom in elkaar slaat

Foto: Dirk Vertommen

Heist-op-den-Berg -

Een man uit Heist-op-den-Berg riskeert een celstraf van vier jaar en een boete van 1.600 euro omdat hij zijn oom op straat in elkaar had geslagen. Volgens de beklaagde wou hij geen misdrijf plegen, maar ging hij door het lint omdat er al 25 jaar ruzie en pesterijen zouden zijn.

De feiten speelden zich in april 2017 af. Toen sloeg een 8-jarig jongetje alarm omdat hij een man zag liggen op de straat. Het ging om een 70-jarige buurtbewoner. Volgens het Openbaar Ministerie was het snel duidelijk dat de neef van het slachtoffer de dader was van de feiten. “Na het bekijken van videobeelden werd duidelijk dat het slachtoffer zwaar was aangepakt. De beklaagde deelde zes trappen uit in het gezicht van het slachtoffer”, zei openbaar aanklager Nele Poelmans, die eraan toevoegde dat het slachtoffer maanden werkonbekwaam was.

Toen de politie de agressor oppakte, gedroeg die zich ook tegen hen agressief. De agenten moesten uiteindelijk pepperspray gebruiken om de man te kunnen overmeesteren en kalmeren. De onderzoeksrechter liet hem vrij onder voorwaarden.

De beklaagde zei dat hij de feiten betreurde, maar vroeg de vrijspraak aan rechter Suzy Vanhoonacker. “Ik had niet de morele wil om een misdrijf te plegen. Ik ben erin gesleurd en getrokken en mijn verstand werd even uitgeschakeld toen ik hem zag wandelen met zijn hond”, zei de man. De jarenlange pesterijen en ruzies waren er volgens hem te veel aan. Hij riep het befaamde artikel 71 in: dat hij gedwongen werd door een macht die hij niet heeft kunnen weerstaan.

Vonnis ten vroegste op 18 december.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio