Vijf minderjarigen opgepakt wegens inbreken in Deurne en Borgerhout

Vijf minderjarigen opgepakt wegens inbreken in Deurne en Borgerhout

Archiefbeeld. Foto: Getty Images/iStockphoto

Deurne -

In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de Antwerpse politie in totaal vijf minderjarigen opgepakt voor een auto-inbraak in Deurne en een poging tot inbraak in Borgerhout. De verdachten van de auto-inbraak worden voor de jeugdrechter geleid.

Dinsdagnacht werd gemeld dat drie personen aan het inbreken waren in een auto aan de Mortselsesteenweg. Ze zouden vertrokken zijn met een rugzak. De politie stuurder verschillende ploegen aan en een getuige kon hen op weg helpen door de vluchtrichting en een beschrijving van de verdachten mee te geven.

Een ploeg die in de omgeving nazicht deed naar de verdachten, kon het trio opmerken aan de Borsbeeksesteenweg. “De drie verdachten van 16 jaar werden gearresteerd en overgebracht naar het cellencomplex aan de Noorderlaan”, zegt de Antwerpse politie. “Vandaag worden ze voorgeleid bij de jeugdrechter.”

In de omgeving waar de verdachten opgemerkt werden, vond de politie nog een koevoet. Die werd in beslag genomen. Ook de rugzak die ze buitmaakten, werd in de omgeving teruggevonden.

Rolluik

Ook in Borgerhout werden dezelfde nacht twee minderjarigen opgepakt na een inbraakpoging. Ze wilden het rolluik van de ingang van een zaak in de Ketsstraat forceren om binnen te geraken, maar werden verstoord en beslisten om te vertrekken.

“Ook hier werden verschillende ploegen aangestuurd en een van de interventieteams kon de jongeren tegenhouden. De beschrijving kwam overeen met de omschrijving die gegeven werd aan de hand van camerabeelden. De twee jongeren van 14 en 15 jaar werden gearresteerd en meegenomen naar het cellencomplex aan de Noorderlaan”, aldus de politie.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio