Arbeider zet zijn leven op het spel en klampt zich vast aan lading golfplaten in truck, maar dat blijkt absoluut geen goed plan

Erg gevaarlijk: arbeider klampt zich vast aan lading golfplaten in truck maar wordt weggeblazen Video: Twitter

Een arbeider heeft in het Zuid-Afrikaanse Durban op een wel erg vreemde wijze zijn leven op het spel gezet. In plaats van een lading golfplaten vast te binden aan een truck, besloot de man om zich simpelweg op de goederen te leggen. Verre van een goed plan, zo bleek al snel. Een stevige windstoot blies zowel de lading als de man de lucht in.

Ook iets gefilmd op de weg? Mail je dashcambeelden naar verkeer@nieuwsblad.be

Een video van het incident kwam enkele dagen geleden op Twitter terecht. Een achterligger kon het immers niet laten om een filmpje te maken van het bizarre moment. De arbeider had het geluk aan zijn zijde: hij liet nog net op tijd los waardoor hij alsnog in de laadbak van de truck kon blijven zitten. De golfplaten kwamen daarentegen wel op de snelweg terecht.

De achterligger konden achteraf lachen met het voorval, in tegenstelling tot de lokale politie. Zij waarschuwde intussen andere weggebruikers om zeker niet hetzelfde te proberen. “Goederen moeten vastgemaakt worden wanneer ze vervoerd worden, zonder daarbij gebruik te maken van personen”, klinkt het. “Bestuurders moeten hierbij rekening houden met hun passagiers, werknemers en andere weggebruikers.”

bekijk ook

Agenten en vrouw moeten plots rennen voor hun leven wanneer onvoorzichtige truckchauffeur van de weg glijdt

Bestuurder vergist zich van pedaal en veroorzaakt bijna dodelijke botsing

“Situatie is levensgevaarlijk”: dashcam toont hoe bestuurders proberen in te halen op verkeerde rijstrook

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees