Wat je moet weten als je wenkbrauwen laat bleken

Op de catwalks, de rode loper en sociale media duiken steeds vaker gebleekte wenkbrauwen op. Zelfs het Nederlandse topmodel Doutzen Kroes deelde onlangs een foto van zichzelf met nauwelijks zichtbare wenkbrauwen. Wordt dit echt een trend of blijft het een gek experiment waar enkel celebrity’s zich aan wagen? Wij vroegen het aan Myriam Ayari van House of Brows.

VVA

Kim Kardashian, Kristen Stewart, Lady Gaga, Gigi Hadid, Katy Perry, Doutzen Kroes, Adriana Lima … het lijstje van celebrity’s dat met gebleekte wenkbrauwen op de rode loper, de catwalk of Instagram poseert, is ellenlang. Of hun talrijke volgers en fans dezelfde weg zullen inslaan, is minder waarschijnlijk. Dat is althans de mening van Myriam Ayari van House of Brows. “Omdat gebleekte wenkbrauwen niet elk type flatteren, zie ik dit niet tot een trend evolueren. Wenkbrauwen zijn erg belangrijk om je gezicht vorm te geven. Met witte wenkbrauwen lukt dit niet. Op catwalks, in modebladen of op de rode loper zorgt het dan wel weer voor een unieke, leuke look.”

© Photo News

“Persoonlijk zou ik dit bijna iedereen afraden”, vervolgt Myriam Ayari. “Wanneer je donker haar ontkleurt, slaagt de lichtere kleur bijna in alle gevallen bruin uit met een sterke oranje gloed. Dat wil je vanzelfsprekend niet. Als je erg donkere wenkbrauwen hebt en je er echt niet blij van wordt, kan je ze eerst bleken om ze daarna in de gewenste kleur bij te verven. Maar omdat de kleur razendsnel vervaagt en de wenkbrauwhaartjes erg hard groeien, zal je je wenkbrauwen heel vaak telkens opnieuw moeten bijwerken. Doe dit zeker ook altijd bij een professional, voordat je ze verwoest, en overweeg of je dit de moeite wel waard vindt. Omarm liever je natuurlijke schoonheid.”

LEES OOK. Topmodel Doutzen Kroes ‘wist’ haar wenkbrauwen uit

Hoe zien wenkbrauwen er deze herfst dan wel op hun best uit? Ook daar weet Myriam Ayari het antwoord op. “Volle, natuurlijke wenkbrauwen zijn opnieuw helemaal in. De fel bijgewerkte, opgemaakte wenkbrauw die een tijd lang Instagram domineerde, verdwijnt steeds meer op de achtergrond en maakt plaats voor wenkbrauwen die nauwelijks geëpileerd zijn, maar net genoeg bijgewerkt zijn om er toch verzorgd uit te zien.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer