Garage in Heestert brandt uit nadat bewoner heeft gestofzuigd

Garage in Heestert brandt uit nadat bewoner heeft gestofzuigd Video: Geoffrey Sabbe

Zwevegem -

Een felle brand verwoestte donderdagmorgen een grote garage van een bejaard koppel in Heestert. De bewoner had net de wagen van zijn vrouw gestofzuigd omdat ze op boodschappen vertrok.

Kort nadat de 83-jarige man rond 10 uur gedaan was met stofzuigen, brak de brand uit. In een mum van tijd sloegen de vlammen uit zijn losstaande garage.

Toen de hulpverleningszone Fluvia aankwam in de Vierkeerstraat, pal naast de gemeenteschool, volgden er een paar ontploffingen. “In de garage stonden gasflessen, een mazouttank en buskruit dat wordt gebruikt bij trouwschietingen”, zegt brandweerbevelhebber Claude Monserez. “De brandlast was groot. Gelukkig stond de garage volledig vrij, zodat we ook aan de zijkant en achterzijde konden blussen.”

Het vuur was snel onder controle. De woning bleef gevrijwaard. De garage, die de man ook gebruikt als klusjesruimte, was wel volledig uitgebrand. In het gebouw stonden onder andere een wagen en een zitmaaier om het gras af te rijden. Hoe het vuur precies kon ontstaan, was ook voor de brandweer onduidelijk. Het is al de tweede keer dat Fluvia bij de bewoners moet langskomen. Ongeveer een jaar geleden kregen ze af te rekenen met een schoorsteenbrand.

Garage in Heestert brandt uit nadat bewoner heeft gestofzuigd
Foto: gsd
Garage in Heestert brandt uit nadat bewoner heeft gestofzuigd
Foto: gsd
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees