Noorse biatlete kiest voor België: “Hoi, ik ben Lotte Lie en ik hou van frietjes”

Het biatlonseizoen start dit weekend met de wereldbeker in het Zweedse Oestersund. De Belgische selectie is alweer een beetje internationaler gewonnen nu de Noorse Lotte Lie heeft besloten om voor België te starten.

De 24-jarige Lotte Lie is een talentje, niet meer maar ook niet minder. Rekening houdend met de moordende concurrentie binnen de Noorse selectie heeft de Noorse besloten om voortaan voor België uit te komen. “Ik ben geboren in Noorwegen en voel mij Noorse maar met een Belgische mama heb ik mij ook altijd verbonden gevoeld met mijn moederland”, aldus Lie voor de Noorse TV. “Het is mijn droom om ooit aan een WK te kunnen deelnemen en door voor België te kiezen, komt die droom nu wel heel dichtbij.”

De Noorse televisie wilde Lie’s kennis van België toch even op de proef stellen. Ze mocht zichzelf alvast origineel voorstellen: “Hallo, ik ben Lotte Lie en ik hou van frietjes.” Waarop ze ook probeert de Brabançonne te zingen. Geen geslaagde poging maar amuseren deed ze zich wel.

Lie wordt getraind door viervoudig olympisch kampioen Emil Hegle Svendsen. Onze landgenote nam vandaag nog deel aan een wedstrijd voor de IBU Cup, het niveau net onder de wereldbeker. In het Noorse Sjusjoen eindigde ze 24ste in de sprintwedstrijd.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.