Supportersbus van AA Gent aangevallen onderweg naar stadion van Saint-Etienne

Supportersbus van AA Gent aangevallen onderweg naar stadion van Saint-Etienne

AA Gent staat vanavond op de vijfde en tevens voorlaatste speeldag in de Europa League voor een belangrijke verplaatsing met het oog op een Europese lente. Op weg naar het stadion van Saint-Etienne werd de supportersbus echter aangevallen.

LEES OOK. Jess Thorup brengt verwachte elftal aan de aftrap tegen Saint-Étienne

De sfeer in de binnenstad was al sinds gisterenavond bijzonder gespannen: toen kwam het al tot enkele kleinere incidenten. Hierop beslisten de veiligheidsdiensten dat de Gentse fans vandaag op een centrale plaats in de binnenstad moesten verzamelen om vandaar dan met bussen - onder politiebegeleiding - naar het stadion af te zakken. Maar toch liep het dus fout, want Franse heethoofden bekogelden de bussen en dat leverde flink wat schade op.

Eerder had Gent haar eigen supporters al gewaarschuwd voor het dragen van de clubkleuren in Saint-Etienne. Volgens de Buffalo’s kunnen de ultra’s van de Franse club “onverwacht uit de hoek komen” en werden er ook al bedreigingen geuit.

De Buffalo’s hebben de leidersplaats in groep I stevig in handen en hebben aan een gelijkspel in Saint-Étienne voldoende hebben om door te stoten naar de volgende ronde. Moest dat niet lukken, zakt er met het Oekraïense Olexandriya op de slotspeeldag ook nog eens de zwakste tegenstander in de groep naar de Ghelamco Arena af.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.