Laatste duel tussen biljartlegendes Raymond Ceulemans en Ludo Dielis op 22 februari in Antwerpen

Laatste duel tussen biljartlegendes Raymond Ceulemans en Ludo Dielis op 22 februari in Antwerpen

Foto: Photo News

Antwerpen -

Op 22 februari 2020 vormt het Hilton Hotel in hartje Antwerpen het decor van de Antwerp Diamond Trophy in het biljart, met het laatste individueel duel tussen biljartlegendes Raymond Ceulemans (82) en Ludo Dielis (74).

“Het wordt de ‘Final Challenge’ tussen deze twee biljartlegendes. Het contract is getekend en op 22 februari komen ze voor de laatste keer tegen elkaar uit,” aldus Joyce Foubert van J Events, dat ook het tourcriterium in de Antwerpse binnenstad organiseert. Negenvoudig wereldkampioen Ludo Dielis kijkt uit naar de ontmoeting met Raymond Ceulemans (35 wereldtitels).

“Hoeveel keer we tegen elkaar hebben gespeeld? Veel. En altijd was het intense partij. Ik zal me maar goed voorbereiden, want Raymond speelt altijd om te winnen. We zullen spelen naar een best of nine”, aldus Dielis.

Raymond Ceulemans (23) en Ludo Dielis (2) zijn in het driebanden samen goed voor maar liefst 25 wereldtitels. Het zijn levende legendes in de biljartsport en Ceulemans is de beste biljarter aller tijden. De combo Ceulemans/Dielis is, met Kim Clijsters/Justine Henin, misschien wel de strafste sportduo van de Belgische sportgeschiedenis.

“Twee jaar geleden organiseerde ik met mijn team van trouwe medewerkers de laatste keer de Supercup in het Hilton Hotel. Ik had dan ook een punt gezet achter het organiseren van biljartevenementen. Toen Joyce Foubert met de vraag kwam richting dit duel tegen Raymond, kon ik niet neen zeggen. Het is volgend jaar tevens een olympisch jaar en het is honderd jaar geleden dat Olympische Spelen in Antwerpen werden georganiseerd. De Stad Antwerpen zal volgend jaar verschillende sporten in de kijker zetten en zet mee zijn schouders onder dit project. Belangrijk dat ik met Raymond onze favoriete sport in onze “oude dag” nog een zetje kunnen geven,” aldus Ludo Dielis.

Samen met Jelle Cleymans

In de marge richt de Antwerpenaar met acteur/zanger Jelle Cleymans ook de biljartclub BC Den Engel op. Op het eerste verdiep van het bekende café Den Engel op de Grote Markt staat nu een biljart.

“Ludo is al vijf jaar mijn leraar”, verrast Jelle Cleymans. “Biljarten is na het drukke werk mijn ontspanning en ik ben fier dat we in de Antwerpse binnenstad met een club kunnen beginnen. Ludo en ikzelf danken bazin Linda van Café Den Engel om dit mogelijk te maken. De bedoeling is om op termijn met BC Den Engel in competitie uit te komen.”

Laatste duel tussen biljartlegendes Raymond Ceulemans en Ludo Dielis op 22 februari in Antwerpen
Foto: WAS
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.