Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Drie voertuigen brandden uit, vijf raakten beschadigd.smk

Drie voertuigen uitgebrand op parking station

Veurne/Koksijde

-

Acht wagens raakten donderdagmiddag beschadigd bij een zware brand op de parking van het station van Koksijde. Een brommobiel, waar de brand hoogstwaarschijnlijk ontstond, en twee andere voertuigen brandden volledig uit.

De omgeving van de parking van het station Koksijde, in de Sint-Idesbaldusstraat op grondgebied Veurne, werd donderdag om 15.45 uur opgeschrikt door een zware brand. In een mum van tijd stonden enkele geparkeerde voertuigen in lichterlaaie. De brand ging gepaard met een grote zwarte rookwolk en het geluid van ontplofte autobanden was tot ver buiten de parking te horen.

“De brand is hoogstwaarschijnlijk ontstaan in een brommobiel die er geparkeerd stond. Toen we met de brandweer ter plaatse kwamen, stonden er al meerdere voertuigen in brand”, zegt Kristof Louagie, woordvoerder van de brandweerzone Westhoek.

Plastic

De brand breidde snel uit, waardoor naast de brommobiel ook twee andere wagens niet meer te redden vielen. De brandweer kon het vuur snel blussen, maar kon niet voorkomen dat de drie voertuigen uitbrandden. Van de brommobiel, die in plastic is vervaardigd, bleef er quasi niets meer over. “Door de aanstralingswarmte werd ook de carrosserie van vijf andere wagens in de buurt van de brommobiel aangetast”, aldus Louagie.

Hoe de brand precies is ontstaan, is onduidelijk. Het parket stelde gisteren een deskundige aan om het incident te onderzoeken. “In afwachting van de aankomst van de deskundige hebben we de locatie wat afgebakend en hebben we met de brandweer extra licht geplaatst zodat de experten alles konden onderzoeken.” Bij de zware autobrand geraakte niemand gewond. (bfr, smk)

Het beste van Enkel voor abonnees