Shorttrackers Hanne en Stijn Desmet stoten door in Japan

Shorttrackers Hanne en Stijn Desmet stoten door in Japan

Foto: Photo News

Hanne en Stijn Desmet hebben vrijdag op de eerste dag van wereldbekerwedstrijden shorttrack in de Japanse stad Nagoya geen onoverkomelijke fouten gemaakt. Hanne Desmet plaatste zich twee keer voor de halve finale van de 1.500 meter. Haar jongere broer Stijn bereikte de halve eindstrijd van de 1.500 meter en de kwartfinale van de 500 meter.

In haar eerste race werd Hanne Desmet onderuitgereden, waardoor ze aan de groep van halvefinalisten werd toegevoegd. Later op de dag won ze haar reeks in 2:25.886, de beste tijd in de reeksen. Stijn Desmet won zijn 1.500 meter 2:21.195, eveneens de beste tijd. Op de 500 meter kwam hij achter de Rus Danil Eybog (41.678) dankzij zijn tijd (41.801) verder.

Na wedstrijden in Salt Lake City en Montreal heeft het wereldbekercircuit zich verplaatst naar het Verre Oosten. In de Nippon Gaisha Arena in Nagoya staan zaterdag en zondag de finales op het programma. Volgend weekend wordt de reeks voortgezet in de Chinese metropool Sjanghai.

Dit seizoen is er geen wereldbekerwedstrijd in Zuid-Korea, het land waar deze tak van het schaatsen zo populair is als nergens anders. Maar de Internationale Schaats Unie (ISU) compenseerde dat door de strijd om de wereldtitels toe te wijzen aan de hoofdstad Seoel. Opmerkelijke afwezige in Japan is de Zuid-Koreaan Hwang Dae Hoon, die na de races in Noord-Amerika eerste staat in het wereldbekerklassement van de 1000 meter en tweede in dat van de 500 meter.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.