Food

Deze steden vallen in de smaak bij wie vegan wil eten

Deze steden vallen in de smaak bij wie vegan wil eten

Foto: Shutterstock

Wie zweert bij een veganistische levensstijl - of plantaardig eten een kans wil geven op citytrip - gaat het best naar Londen. De Britse hoofdstad is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot de meest veganistische stad ter wereld door de online veganistische restaurantgids.

De metropool is vandaag de thuisbasis van 125 veganistische restaurants. Daarbij horen eetgelegenheden waar plantaardige kost wordt geserveerd als alternatief op gebakken kip, sushi en pizza. De vleesvrije scene van Londen is de afgelopen jaren populairder geworden. In 2017 was het zelfs de eerste stad op de Happy Cow-lijst met 100 volledig veganistische restaurants.

Londen wordt ook warm aanbevolen wegens de overvloed aan veganistische kraampjes, bakkerijen, cafés en smoothiebars én de eerste plantaardige kaaswinkel van het Verenigd Koninkrijk, La Fauxmagerie. Ook vegan kledingmerk The Third Estate en dito kapsalon The Rabbit Hole Vegan Hair Parlor krijgen een eervolle vermelding. (Lees verder onder de foto)

Die lijst komt tot stand op basis van drie factoren: het aantal veganistische restaurants in een straal van vijf mijl; het aantal restaurants met veganistische, vegetarische of vegetarische keuzes op het menu in dezelfde straal van vijf mijl; en de indruk van recensenten wat betreft vegan vriendelijkheid in elke stad. Na Londen, komen New York en Berlijn uit de bus als steden met goede vegan reputatie.

Bekijk hieronder de top tien van de meest vegan vriendelijke steden ter wereld:

1. Londen, Verenigd Koninkrijk

2. New York, Verenigde Staten

3. Berlijn, Duitsland

4. Los Angeles, Verenigde Staten

5. Toronto, Canada

6. Warschau, Polen

7. Portland, Verenigde Staten

8. Bangkok, Thailand

9. Tel Aviv, Israël

10. Praag, Tsjechië

Corrigeer