Lange files door gekantelde betonmixer

Lange files door gekantelde betonmixer

Foto: if

Brugge -

Een betonmixer belandde vrijdagmiddag in de middenberm langs de Expresweg tussen Brugge en Zeebrugge. De vrouwelijke bestuurster kwam met de schrik vrij, maar de verkeershinder sleepte wel uren aan. De takelwerken namen dan ook wat tijd in beslag.

Heeft u vrijdagmiddag in of rond Brugge in de file gestaan? U was alleszins niet alleen. Een gekantelde betonmixer zorgde namelijk voor heel wat verkeershinder. Het ongeval gebeurde omstreeks 12.20 uur op de Expresweg in de richting van Zeebrugge. De betonmixer kantelde er - wellicht na een klapband - tussen de afrit AZ Sint-Jan en de Blauwe Toren. Het gevaarte belandde uiteindelijk in de middenberm en ramde een verlichtingspaal.

De hulpdiensten kwamen ter plaatse. Zij konden de vrouwelijke bestuurder uit haar cabine bevrijden. De vrouw raakte niet gewond, maar kreeg haar deur niet open. Ze was wel in shock door het ongeval. De elektriciteit moest afgesloten worden zodat de verlichtingspaal omgezaagd kon worden.

Er ontstond meteen een lange file in beide richtingen. In de richting van Zeebrugge ontstond op een bepaald moment vier kilometer file. Tijdens de takelwerken werd de snelweg eventjes volledig afgesloten. Daardoor ontstond er ook op de alternatieve routes file. De politie riep via sociale media op om de omgeving te vermijden.

De betonmixer was geladen en het beton begon hard te worden. Dat maakte het takelen er niet bepaald makkelijker op. Uiteindelijk werd de truck omstreeks 15.30 uur recht getrokken en kon die getakeld worden. Even later kon de Expresweg in beide richtingen ook weer volledig vrijgegeven worden. Net voor de avondspits verliep het verkeer dan ook weer normaal.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio