Wout van Aert kondigt zijn comeback aan in het veld (en doet dat met een gloednieuwe outfit)

Wout van Aert kondigt zijn comeback aan in het veld (en doet dat met een gloednieuwe outfit)

Wout van Aert zal dit eindejaar nog crossen. Zijn revalidatie verloopt goed en dus plant de drievoudige wereldkampioen zijn comeback op 27 december in Loenhout. Dat zal hij niet doen met het traditionele Jumbo-Visma truitje, maar wel in een nieuwe gepersonaliseerde outfit. Opvallend: Cibel-Cebon, Caps en Domo, de sponsors die Van Aert vorig jaar bijsprongen na zijn contractbreuk, stappen mee in het project. De ploeg heeft zekerheid voor de komende twee seizoenen.

LEES OOK. Wout van Aert is (bijna) terug: “Het gevoel om weer renner te zijn wordt onbeschrijflijk”

Het herstel van Wout van Aert verloopt goed. Na zijn zware val in de Tour was de vraag of hij deze winter nog in actie zou kunnen komen in het veld, zeker toen bleek dat de blessure in Frankrijk niet optimaal behandeld was. Maar de laatste weken boekt de Belgische kampioen tijdrijden op de weg veel vooruitgang. “Als het herstel blijft verlopen zoals het nu gaat, zal ik mijn comeback maken in Loenhout op 27 december”, vertelde hij op een persconferentie. “De afgelopen maand is de revalidatie veel sneller vooruitgegaan. Ik kan nu trainingen afwerken en de belasting opvoeren. Het zou dom zijn om nu al over resultaten te spreken. Ik heb drie maanden niet op de fiets gezeten en ik timmer aan een lange weg terug. Ik ben al blij dat ik crossen zal kunnen betwisten. Ik ben in de eerste plaats tevreden dat ik opnieuw renner zal zijn.”

Wout van Aert kondigt zijn comeback aan in het veld (en doet dat met een gloednieuwe outfit)
Foto: Photo News

Van Aert krijgt overigens een gepersonaliseerd shirt, waarop dus ook de sponsors prijken die hem vorig seizoen uit de nood hielpen. Het development team van Jumbo-Visma zal met andere shirts rijden. Van Aert is ook de enige renner die regelmatig crossen rijdt. De voormalige wereldkampioen trekt vanaf volgende week voor twee weken naar Girona om zich helemaal klaar te stomen.

LEES OOK. Wout van Aert krijgt over de volledige lijn gelijk in zaak tegen Nick Nuyens (maar die gaat meteen in beroep)

Manager Van Aert: “Buiten alle verwachting”

Jef Van den Bosch, de manager van Wout van Aert, is heel tevreden dat zijn poulain op 27 december in Loenhout zijn comeback maakt.

“Dat Wout in Loenhout al opnieuw op de crossfiets kruipt, is sneller dan verwacht. De blessure die hij opliep in de Tour de France was bijzonder ernstig. We vreesden even dat het een heel foute kant zou uitgaan. Als je dan ziet welke progressie Wout ondertussen heeft gemaakt, is dat zeer heuglijk. Hij start al in Loenhout en dat is buiten alle verwachting”, vertelde Van den Bosch.

Even werd gevreesd voor de verdere carrière van de renner na zijn loodzware smak tijdens de Tourtijdrit in Pau.

“Dat was zo. De blessure was zo ernstig dat niemand kon voorspellen hoe het zou aflopen. Hij moest rust houden, nu lijkt hij er klaar voor. Let wel, Loenhout is er enkel en alleen om het crossgevoel terug te krijgen. Niet om meteen mee te doen voor de zege. Een resultaat is helemaal niet aan de orde. Hij rijdt Loenhout in functie van het wegseizoen. Hoe dat laatste er zal uitzien, is een andere vraag. We zullen evalueren van dag tot dag, met zijn eigen trainer en de mensen van Jumbo-Visma. De weg is nog lang”, onderstreepte Van den Bosch.

VIDEO. Wout van Aert verkent vier kasseistroken van Parijs-Roubaix in ritje van 83 kilometer

Wout van Aert kondigt zijn comeback aan in het veld (en doet dat met een gloednieuwe outfit)
Foto: Photo News
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.