Lokaal Boetiek in Farmfabriek

Op zondag 1 december organiseert Lokaal samen met Atelier Feryn de eerste editie van Lokaal Boetiek Deinze. Op Lokaal Boetiek koop je juwelen, handtassen, deco-accessoires, … rechtstreeks van Belgische makers. Voor de eerste keer organiseert Lokaal ook een beurs in Deinze. Die vindt zondag plaats van 10.30 tot 17.30 uur in Farmfabriek in de Slachthuisstraat in Deinze.

Lokaal

Lokaal Boetiek is een initiatief van Lokaal. De organisatie is vooral bekend van Lokaalmarkt, een boerenmarkt met bar en kinderatelier die wekelijks in vijf Vlaamse steden en gemeenten plaatsvindt. Sjarel Buysschaert van Lokaal: ‘Op Lokaalmarkt brengen we boeren en consumenten met elkaar in contact. Met Lokaal Boetiek doen we hetzelfde voor mensen die met een ambacht bezig zijn.'

Voor de organisatie van Lokaal Boetiek slaat Lokaal de handen in elkaar met Atelier Feryn, het handtassenbedrijf van zussen Yanne, Mira en actrice en model Lize Feryn. Naar de beurzen in Deerlijk, Roeselare en Aalst kwamen zowel vorig jaar als dit jaar samen meer dan 5000 bezoekers. 

Farmfabriek

Aan Lokaal Boetiek Deinze doen meer dan twintig makers mee. Van juwelenontwerpers en lederbewerkers tot keramisten en grafisch vormgevers. De organisatie kiest daarbij voor een mix van professionele makers en opkomend talent. ‘Uit meer dan 100 inzendingen hebben we een sterke selectie kunnen maken. We zijn echt fier op de kwaliteit en diversiteit van ons aanbod’, zegt Sjarel Buysschaert. 
 
Volgens Sjarel Buysschaert heeft rechtstreeks bij de maker kopen veel voordelen: ‘Je wint veel op prijs-kwaliteit. Je steunt lokaal ondernemerschap en duurzame productie. En je koopt een uniek stuk, voor jezelf of als eindejaarsgeschenk. We hebben al mooie dingen vanaf 2 euro.’ 

Naast een mooi aanbod aan makers zijn er op Lokaal Boetiek Deinze ook een bar en catering. ‘Mensen met keuzestress kunnen een eerste keer op verkenning gaan, een glaasje drinken of een hapje eten, om daarna nog eens bij hun favoriete makers langs te gaan’, besluit Sjarel Buysschaert.  

Lokaal Boetiek Deinze vindt plaats op zondag 1 december van 10.30 uur tot 17.30 uur in Farmfabriek in de Slachthuisstraat 20 in Deinze. Meer info op? www.lokaalboetiek.be.? 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio