Thibau Nys is niet te stoppen: Europese kampioen bij de junioren wint ook in Kortrijk

Het gaat voor Thibau Nys voor de wind dit seizoen. De zoon van ‘de kannibaal’ Sven Nys won onder meer het EK en de WB-manches in Bern, Tabor en Koksijde. Ook in Kortrijk was hij niet te stoppen bij de junioren.

De Europees kampioen haalde het met ruim afgescheiden van Emiel Verstrynge. Victor Van De Putte vervolledigde het podium.

Niels Vandeputte (Cordendon-Circus) wint bij beloften

De 19-jarige Niels Vandeputte (Corendon-Circus) won bij de beloften. Hij was in deze derde manche van de DVV Verzekeringen Trofee beter dan Yentl Bekaert en Belgisch kampioen Timo Kielich. In het klassement is, bij afwezigheid van de Nederlander Ryan Kamp, Bekaert de nieuwe leider. Hij telt nu 35 seconden voorsprong op Jelle Camps. Kielich volgt als derde op 0:43.

Thibau Nys is niet te stoppen: Europese kampioen bij de junioren wint ook in Kortrijk
Niels Vandeputte (archiefbeeld) Foto: BELGA

Het was Jarno Bellens die de beste start nam. In zijn wiel kropen Camps, Kielich, Vandeputte, Len Dejonghe en Andreas Goeman. Net voor het ingaan van de tweede ronde legde Vandeputte de rest een moordend tempo op. Zijn versnelling zorgde ervoor dat zich een kopgroep vormde met vier: Kielich, Bellens, Vandeputte en Goeman.

Net na het aansnijden van de derde ronde kreeg de kopgroep versterking van Arne Vrachten, Yentel Bekaert, Anton Ferdinande en Jelle Camps zodat we acht leiders kregen. Net over halfcross moest Vrachten zijn metgezellen laten rijden terwijl Vandeputte het tempo de hoogte introk. Met nog drie ronden voor de boeg sprokkelde laatstgenoemde 7 seconden op zijn naaste concurrenten waarbij ook de Nederlander Pim Ronhaar was komen aansluiten. Vandeputte bleef fiks doorgeven en verdubbelde zo, bij het ingaan van de voorlaatste ronde, zijn voorsprong. Enkel de strijd om de tweede plaats leverde nog enige spanning op. Daarin haalde Yentl Bekaert het van Timo Kielich.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.