Antwerp Giants vanavond op zoek naar plaats in halve finale Beker van België

Antwerp Giants vanavond op zoek naar plaats in halve finale Beker van België

Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Antwerp Giants start vanavond (18 uur) in de Lotto Arena de terugwedstrijd van de kwartfinale van de Beker van België met een spaarpot van 17 punten en versus Bergen. Een stek in de halve finale mag dan ook niet meer in gevaar komen. Of pakken de Henegouwers met een stunt uit?

“We moeten alert blijven en vooral op zoek gaan naar een sterke start. Als we daarin lukken mag het inderdaad niet fout lopen. Zeker als we dat combineren met een goede finish,” zegt Hans Vanwijn van Antwerp Giants. De 24-jarige en 2m08 grote Antwerpse forward was vrijdagavond in de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Belgische Cup bij een collectief sterk Antwerp Giants de uitblinker. “We scoren via tien spelers en dat is het belangrijkste. Een stevige defense deed de rest. We beperkten Bergen immers tot 56 punten. Vandaag moeten we opletten dat ze ons met driepunters niet verrassen. Voor eigen publiek willen we de kwalificatie voor de halve finale echter niet meer laten ontsnappen. We zijn uittredende bekerwinnaar en beseffen maar al te goed dat deze competitie de kortste weg is naar succes en een Europees ticket,” aldus nog Hans Vanwijn.

Bergen moet in de Lotto Arena dan ook op zoek naar een basketbalmirakel. Winst met minstens achttien punten is nodig om de Sinjoren alsnog uit de Beker van België te wippen.

Programma kwartfinale Beker van België

Heen

Afgelopen vrijdag: Bergen - Antwerp Giants 56-73

13/12 Limburg United-Leuven Bears

13/12 Brussels-Okapi Aalstar

13/12 Charleroi-Oostende

Terug

1/12 Telenet Giants Antwerp-Bergen

14/12 Okapi Aalstar-Brussels

15/12 Leuven Bears-Limburg United

15/12 Oostende-Charleroi

Halve finale: 24 en 26 januari

Finale: 8 maart Vorst Nationaal

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.