Tess Minnens (27) uit Deinze is nieuwe voorzitter Jong VLD

Tess Minnens (27) uit Deinze is nieuwe voorzitter Jong VLD

Tess Minnens (27) is de nieuwe voorzitter van Jong VLD. Foto: IF

Deinze -

De nieuwe voorzitter van Jong VLD komt uit Deinze. Tess Minnens (27) was al fractieleider van Open Deinze in de gemeenteraad. ‘Tante’ Linda was jarenlang schepen in Deinze. “Door dit mandaat zal ook mijn mandaat in Deinze sterker worden.”

Deins gemeenteraadslid Tess Minnens werd gisteravond na een digitale stembusslag verkozen tot voorzitter van Jong VLD. De jonge politica, fractieleider van de liberalen in de gemeenteraad in Deinze , begint ambitieus aan haar nationale opdracht. “Momenteel heeft Jong VLD weinig impact op de partij. Ik wil dat veranderen, in de eerste plaats door ons beter te organiseren.” Want volgens Minnens is het nodig dat de jeugd het vuur aan de blauwe lont houdt. “Zeker nu. De urgentie is er. Onze partij moet opnieuw één blok worden. Nu is het teveel een verdeelde partij, er wordt naar twee kanten gekeken. Open VLD lijkt de partij van de discussie, wij willen als jongeren helpen om opnieuw rust te brengen.”

Minnens denkt ook dat het de jeugd is die Open VLD weer een grote partij kan maken. “Wij zijn de onbezoedelde generatie. Het is aan ons om het slechte imago van de partij af te schudden. Onze generatie is daar ook klaar voor. De verkiezingsresultaten waren niet goed, maar de jongeren deden het wel goed in mei en in oktober volgend jaar.”

Haar werk voor Jong VLD brengt haar partijwerk in Deinze niet in het gedrang, zegt ze. “Absoluut niet. Mijn mandaat als fractieleider van Open Deinze zal zelfs sterker worden. Ik zal een betere link hebben met de partij. Ik zal meer kanalen hebben om ons verhaal in Deinze sterker te maken. En de ervaring die ik bij Jong VLD op doe zal ik in Deinze kunnen gebruiken.”

Tess, die voor de HR-federatie Federgon werkt, groeide op in een liberaal nest. Tante Linda Minnens was jarenlang schepen in Deinze, bompa Edmond was lang geleden provincieraadslid. Veel van haar voorgangers zoals Guy Verhofstadt, Karel De Gucht en Philippe De Backer groeiden later door in de nationale politiek.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio