Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

  Photo News

Adamo bezingt “Dolce Mathilde”

Zanger Adamo (76) heeft een liedje voor koningin Mathilde geschreven op verzoek van koning Filip. “Op een receptie op het Brusselse stadhuis sprak Filip mij aan: U heeft al een nummer voor mijn mama gemaakt. Wanneer komt er één voor mijn echtgenote?”, vertelde Adamo.

Zo ontstond jaren geleden Quand Mathilde sourit (Wanneer Mathilde lacht). “Ik wilde de euforie over de komst van Mathilde bezingen. Het gevoel dat we ons beter voelden. Een beetje een naïeve gedachte.” Adamo zong de muzikale ode maar één keer. Dat deed hij in… Japan. En uitzonderlijk een tweede keer, vrijdagavond op de Franstalige openbare omroep RTBF, dat een documentaire uitzond over de twintigste huwelijksverjaardag van Filip en Mathilde.

Adamo vertelde ook over zijn optreden op het verlovingsfeest van de royals. “Ik moest een halfuur zingen en koos mijn songs in functie van de omstandigheden. Al kreeg ik duidelijk te horen dat ik Dolce Paola niét mocht zingen. Dat ging ik toch niet doen.” De artiest, die zelf van Italiaanse afkomst is, bracht Dolce Paola in de jaren 60 uit als eerbetoon aan de toenmalige prinses en latere koningin. (dhs)

Het beste van Enkel voor abonnees