Vijf doden door noodweer in Zuid-Frankrijk: drie hulpverleners omgekomen bij helikoptercrash

Vijf doden door noodweer in Zuid-Frankrijk: drie hulpverleners omgekomen bij helikoptercrash

Bij noodweer een week eerder kwamen in dezelfde regio ook al zes mensen om. Foto: AFP

In het zuiden van Frankrijk zijn afgelopen weekend vijf personen om het leven gekomen als gevolg van het hevige noodweer. Twee mensen werden meegesleurd door het water en drie hulpverleners kwamen om nadat hun helikopter neerstortte. Dat meldt het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken.

De helikopter van de civiele bescherming was opgestegen van op de basis van Marignane voor een interventie in Luc-Le Cannet, in de Var-streek. Het toestel verdween echter kort na het opstijgen van de radar en bleek te zijn neergestort in Rove, nabij Marseille. De lichamen van de inzittenden werden in de nacht van zondag op maandag om 1.30 uur teruggevonden, aldus minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner. Het gaat om de piloot en de copiloot van het toestel en een brandweerman.

In de Var-regio waren zondag al twee mensen om het leven gekomen door overstromingen. In Fréjus werd zondagavond laat het lichaam gevonden van een man die enkele uren eerder als vermist was opgegeven. Het gaat om de eigenaar van een paardenpension die wilde gaan kijken hoe het ging met zijn dieren, maar bij een overstroming werd meegesleurd door het water, luidde het in een mededeling.

Ook in Saint-Paul-en-Forêt, een andere gemeente in de Var-streek, werd een man als vermist opgegeven. Hij wilde zich eveneens om zijn dieren ontfermen toen zijn voertuig, een 4x4, door het water werd weggespoeld en tegen een boom terechtkwam. Het slachtoffer werd dood in zijn auto aangetroffen.

Week eerder zes doden

De departementen Var en Alpes-Maritimes aan de Middellandse Zee werden zondagmorgen onder rood alarm geplaatst als gevolg van hevige regen en overstromingen, het departement Alpes-de-Haute-Provence onder oranje alarm.

Amper een week geleden lieten bij eerder noodweer – met overstromingen door hevige regen – al zes mensen het leven in het departement Var.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees