Assisen Tongeren: beschuldigde Shane R. valt door de mand bij test met leugendetector

Assisen Tongeren: beschuldigde Shane R. valt door de mand bij test met leugendetector

Beschuldigden Shane R. en Brian V.G. Foto: Tom Palmaers

Maasmechelen -

Een deskundige heeft het voorbije weekend een test met de leugendetector afgenomen van de 30-jarige beschuldigde Shane R. die samen met de 27-jarige Brian van G. in Tongeren terechtstaat voor de moord op Hilmi Gedik (39) op 29 november 2012. Bij meerdere vragen vertoonde hij “leugenachtige reacties”.

LEES OOK. Halftime kapper, fulltime loopjongen: ook luitenant van doodgeschoten maffiabaas Silvio Aquino (41) moest eraan (+)

Gedik werd met vier kogels doodgeschoten aan de voordeur van zijn woning op de Joseph Smeetslaan in Maasmechelen. Shane viel door de mand, toen hij de vragen voorgeschoteld kreeg als “Hebt u op Hilmi Gedik geschoten?” en “Was u aanwezig op het ogenblik dat er geschoten werd op Hilmi Gedik?”. Hij vertoonde volgens deskundige Olivier Beullens op de twee vragen, die in drie varianten gesteld werden, leugenachtige reacties.

Shane R. en zijn verdediging hebben tijdens deze assisenprocedure zelf een test met de leugendetector aangevraagd en voorbije zaterdag heeft polygrafist Olivier Beullens van de federale gerechtelijke politie deze test afgenomen. Brian van G. gaf al te kennen dat hij zo’n test niet wil ondergaan. Na de test werd Shane met de resultaten geconfronteerd en daarbij bleef hij zijn betrokkenheid bij de feiten ontkennen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees