Nieuw schietincident in Antwerpse: doelwit opnieuw op Oudebaan, maar deze keer in Wilrijk

Video: GVA

Wilrijk / Ekeren -

Er zijn schoten gelost op een magazijn in de Oudebaan in Wilrijk. Het incident komt er enkele dagen nadat de woning van een 74-jarige dame aan de Oudebaan in Ekeren werd beschoten. Het had er toen alle schijn van dat de schutter zich van doelwit had vergist.

LEES OOK. Heeft schutter met zwaar machinegeweer zich vergist? Gevel van 74-jarige dame doorzeefd met kogels (+)

Wie deze keer het doelwit is, is voorlopig nog niet bekend. Een firma op het bedrijventerrein aan de Oudebaan verwittigde maandag de politie omdat er inslagen te zien waren in de muur. Er konden negen inslagen geteld worden en er is schade bij twee bedrijven.

Volgens het parket wijzen de eerste vaststellingen van onder meer een ballistisch deskundige op het gebruik van een machinegeweer. De feiten zouden al dateren van zaterdagavond, maar wie erachter zit is niet bekend.

Vorige donderdag werd ook al een woning in de Oudebaan, toen op het grondgebied van Ekeren, beschoten. Er werd elf keer geschoten op de raam van het huis. Er vielen geen gewonden.

Een dag eerder werd in Deurne een granaataanslag gepleegd in de Van Heystveltstraat. De tweede in één jaar tijd. Een granaat werd door een raam gegooid, maar kwam niet tot ontploffing. Ontmijningsdienst Dovo bracht de granaat op een gecontroleerde manier tot ontploffing op een nabijgelegen braakliggend terrein.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees